loading

“Sarmale” cu sos de soiaPosted by On

Voi începe acest articol prin a vă spune că mie…. mie nu prea-mi plac sarmalele! Știu. “Cum să nu îți placă sarmalele?!” Ei bine, a mea mamă dragă avea o afinitate pentru ardeii umpluți. Și îi și place să gătească. Sarmalele erau sumpe la ochi la noi în casă, dar ardei cu smântână nelipsiți. Nu cred câ îți poți imagina cât de des îi fâcea. Și recunosc, am vagi amintiri când chiar eu am cerut ardei! Mică fiind, habar nu aveam ca în viitorii ani(!) nu voi scăpa de ei. Așa că reticența mea față de umila și iubita sarmală e oarecum fondată. Am zis că la un moment dat voi face sarmale, și nu orice sarmale, ci după rețeta tradițională mănăstirească cu carne de gâscă. Dar asta nu se va întâmpla în curând.

Așa că din dorința de a fi în temă cu paștele și fiind prea târziu pentru a pune o carne de miel la macerat am zis să fac un fel de sarmale combinate cu dumpling chinezești (rețeta de dumplings vine în curând) Așa că dacă ai chef de o sarma chinezească să știi că totul îți va lua maxim o ora pregatit și gătit.

Pentru aproximativ 20-24 de sarmale ai nevoie de:

  • 500 gr porc tocat
  • 1 varză napa (varză China o găsești în magazine)
  • 4 căței de usturoi
  • 1 bucată de 2 cm de ghimbir
  • 1/4 de cană de orez cu bob lung gătit (se pot face și fără orez)
  • 1 lingură de ss de pește
  • 1 lingură de sos de soia

Pentru sos:

  • 3 linguri de sos de soia
  • 1 lingură de apă
  • 1 linguriță de amidon
  • 1/2 linguriță de usturoi granulat (sau ustuoi ras)

Instrucțiuni:

  1. Se ia carnea de porc tocată și se amestecă cu orezul fiert, ghimbirul și usturoiul ras. Se adaugă sosul de pește și sosul de soia. Nu se amestecă excesiv.
  2. Se ia varza si se taie cotorul. Cu un făcăleț se netezesc foile de varză pâne devin pliabile. (cam de 3, 4 ori peste fiecare)
  3. Se ia o cantitate mică și se rulează. Unele nu se vor inchide la capăt, dar nu e nici o problemă.
  4. Se pune într-o tavă și se dau la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
  5. Între timp, se face sosul. Se pun toate ingredientele și se dă pe foc până când se îngroasă.
  6. În ultimele 10 minute, se toarnă sosul peste fiecare.
  7. Poftă bună să aveți!

 

 

Principale

asiaticporcsarmale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *