Now Reading
Salsa mexicană de poruumb cu ceapă și miere

Sau mai bine spus: salată de porumb. Că până la urmă asta e: o conservă de porumb dulce în apă, amestecat cu diferite legume proaspete și dat la rece cel puțin o oră. Este foarte important ca salata asta să stea puțin că devine tot mai gustoasă. Dacă o servești de îndată ce ai facut-o să știi că nu o sa te dea pe spate.

Acum bine bine, am facut-o dar la ce o serverști? După umila mea părere merge foarte bine lângă carne friptă pe grătar. E răcoroasă, dar în același timp are arome foarte puternice: dulceața porumbului, ceapa care s-a marinat puțin în zeama de lămâie și din când în când surpriza ardeiului iute. De asemnea, dacă îți faci un burito sau un wrap și nu știi ce să pui în loc de varză sau salată încearcă salsa asta. Ar merge la fel de bine și cu niște pește la tigaie. Uite aia nu am încercat, dar o voi face.

Ai nevoie de:

  • 1 conservă de porumb dulce în apă
  • 1 ceapă medie roșie
  • 1/2 ardei iute
  • 1 catsravete mic sau 1/4 de castravete fabio
  • 1 lingură de ulei
  • 1-2 linguri de zeamă de lămâie sau lime (preferabil lime, chiar face diferența)
  • 1 linguriță de miere de albine
  • sare

Cum se face:

  1. Ceapa și ardeiul iute se taie mărunțel.
  2. Castravetele se decojește dacă e cornichon. Se taie în jumate și cu o linguriță se scot semințele. Apoi se taie mărunt ca ceapa.
  3. Toate de mai sus se amestecă cu porumbul scurs din conservă.
  4. Într-un castronel se amestecă zeama de lămâie cu mierea până când se emulsifică. Se adaugă uleiul și sare după gust.
  5. Vinagreta obținută se toarnă peste sălățică. Se gustă și se potrivește de dulce, sărat, acid.
  6. După minim o oră la frigider se poate servi.

Info: Se poate adăuga și chili în vinagretă sau sos de tabasco.

See Also

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top