loading

Salată vietnameză cu (resturi de) puiPosted by On

Mie nu-mi place să arunc mâncare și am reușit să gasesc diferite metode de a le folosi. Resturile de la un pui rotisat sau de la o friptură sunt perfecte pentru această salată rece.  Durează doar 5 minute, pe ceas!

Pentru 3 persoane ai nevoie de:
  • 200gr tăiței de orez
  • 1 lingură sos de pește
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură ulei (sa nu fie de masline, sau extra virgin)
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 lingurița ghimbir măcinat
  • 1 linguriță sos de soia
  • 1 cățel mic de usturoi pisat
  • 1 castravete mediu
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov mic
  • 10 fire de alge (opțional)
  • 1 linguriță ulei de susan (opțional)
  • alune pisate(opțional)
  • 200-300gr pui gatit (fript, fiert, pe grătar, la cuptor cum ți-e pofta)

 

 

 

  1. Într-un bol se amestecă zeama de lămâie cu zahărul, sosul de pește, ulei, sos de soia ghimbir si usturoi.
  2. Se pune o oală plină cu apă la fiert. Imediat cum dă apa în clocot s ia de pe foc și se pun tăițeii și algele pentru 5 -10 minute. Încercați tăițeii înainte de a-i scoate.
  3. Înre timp morcovul se taie julienne si castravetele bețisoare.Dacă vrei ca salata sa fie mai crocantă se adaugă și o mână de varza tăiată subțire.
  4. Când tăițeii sunt gata se scurg și se trec printr-un jet de apă rece.
  5.  Se amestecă cu legumele tăiate si sosul făcut. Se presoară pe deasupra ceapa verde și alune sfărmate. Poftă bună!

Salate

asiaticcastraveteceapamorcovpasteprincipalsalata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *