loading

Salată răcoroasă de couscousPosted by On

Salata asta seamană foarte mult cu tabouleh-ul. Vara merge foarte bine ca o garnitură. E timpul să schimbam cartofii (în toate formele lor natur, piure, prăjiți sau copti) și să ne îndreptam atenția spre preparate mult mai aromatice care ar putea sa acompanieze mâncarea. Vara, căldură mare .. recomand cu inimă caldă. Și mai ales că este foarte potrivită și pentru un picnic.

Eu folosesc puțin din supă instant pentru a aromatiza couscous-ul. Dacă nu vrei să folosețti supă, în apa fiartă adaugă sare, piper si un mic cubuleț de unt.

Pentru un cuplu ai nevoie de:

  • 150 gr de cous cous
  • 1/4 de cub de supă de pui instant
  • 2 roșii medii
  • 1 castravete cornichon
  • 4 frunze de mentă
  • o mânuță de pătrunjel
  • 1 ceapă verde
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță de zeamă de lămâie (sau după gust)
  • sare, piper

Instrucțiuni

  1. Couscousul se pune într-un castron, alături de cubul de supă și se toarnă apă fierbinte. (1 deget de apa deasupra couscous-ului) Se lasă aproximativ 5-10 minute până tot lichidul este absorbit.
  2. Roșia se curăță de semințe (da ai citit bine scoate partea apoasă din roșie) si se taie cubulețe.
  3. Castravetele se taie pe lungime și se scot semintele folosind o lingură (click aici) Se taie julienne.
  4. Ceapa, pătrunjelul și menta se taie marunt.
  5. Se amestecă totul cu ulei și zema de lămâie și se potrivește de sare și piper. Poftă buna!

SalateVegetarian

aperitivcastravetecouscousgarniturarosiisalata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *