loading

Salată de pastePosted by On

Cum în ultimele zile gradele și-au spus cuvântul, mi-am îndreptat atenția spre feluri de mâncare cât mai răcoroase; și salată de mai jos “hits the spot”. Merge foarte bine ca “pachețel” la  servici…cu cât este mai rece cu atât e mai bună.  Îți ia ia aproximativ 10-20 de minute. Ce aș face diferit? Aș schimba pastele cu scoici sau farfalle (fundinte).  Nu aș lua măsline kalamata (sunt gustoase, dar greu e sa le  scoți sâmburii), ci niște măsline negre și verzi. De asemnea dacă vrei un efect vizual mai special poți pune ardei grași colorați. Eu am profitat de cei românești gasisti în piață..un pic mai spălăciți dar la fel de gustoși.

 Pentru tine și a ta persoană dragă ai nevoie de:

  •  200 grame paste scurte
  •  2 roșii
  •  1 ardei gras
  •  2 cepe verzi
  •  100 grame măsline
  •  100 grame telemea
  •  5 linguri de dressing – rețeta aici
  •  o mână de pătrunjel – opțional

Instrucțiuni:

  1. Se fierb pastele în apă cu sare după instrucțiunile de pe cutie.
  2. Se tăie feliază legumele după bunul plac. Recomand rosile cubulețe, ardei grași fâșii un pic mai lungi iar ceapa verde oblic.
  3.  Când pastele sunt fierte se scurg și se țin maxim un minut sub jet de apa rece.
  4. Într-un castron se amestecă legumele cu paste și dressing. Merge foarte bine să adăugați un praf de chilli.
  5.  Se amestecă bine, se rade telemea și se decorează cu pătrunjel. Se servește lângă o limonadă cu mentă!

 

Paste și BoabeSalate

branzapasteprincipalsalatavegetarian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *