Now Reading
Salată de ouă cu hasmațuchi

Salată de ouă cu hasmațuchi

Dacă nu știi ce să faci cu ouăle rămase după paști, ai mei mai tot timpul fac salată de ouă cu hasmațuchi. I-am întrebat de unde știu, de unde vine, dar tot ce știe mama e că a ei bunică lipovancă o făcea.

Hasmațuchiul e popular prin zona Moldovei, mai ales prin Iași de unde suntem noi. Dacă vrem să îi spunem mai popmpos, pitem să ne referim la el ca pătrunjel franțuzesc sau “chevril”. Trebuie să recunoaștem că Chervil sună al naibii de fancy. Are un gust acrișor, picant dar nu foarte pregnant. Mă gândesc ce bine ar merge un pește înnecat într-un sos de unt cu hasmațuchi.

Revenind la ouăle noastre, principiul este foarte simplu; ouă, ceapă verde și hasmațuchi învârtite cu muștar. Mama vine și cu un sfat. Dacă nu ai hasmațuchi poți pune liniștită mprar și pătrunjel. Dacă te aventurezi poți arunca în tot mixul ăsta și ridiche sau măsline.

See Also

Mai am o variantă de salată de ouă chiar aici.

Pentru o uriașă salată de ouă cu hasmațuchi:

  • 12 ouă de paște
  • 3 linguri de muștar
  • 12 fire de ceapă verde mică
  • 2 legături de hasmațuchi
  • 3 linguri de ulei
  • zeama de la o lămâie
  • sare

Cum se face:

  1. Se freaca muștarul cu zeamă de lămâie si ulei. După gust se pune și un praf de sare.
  2. Se taie mărunt ouăle, hasmațuchiul și ceapa verde.
  3. Apoi se pun toate intr-un bol și dressing-ul de muștar pe deasupra.
  4. Se amestecă foarte ușor și de puține ori. Poftă!
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top