Now Reading
Salată de alge cu susan și usturoi

Salată de alge cu susan și usturoi

Știi că la Plafar găsești alge marine (Kelp) la un preț foarte avantajos? Costă cam 5 lei și mi se pare că sunt încă nedescoperite. Eu am început să le folosesc mai la orice, de la supe la salate și chiar și în stir fry-uri. Singurul dezavantaj e că trebuie să le hidratezi jumătate de oră în apă rece, ceea ce nu le face neapărat potrivite pentru o masă rapidă.

De obicei pentru salata de alge îmi place la nebunie să folosesc ulei de susan. În schimb m-am gândit să fac rețeta asta cât mai accesibilă. Uleiul de susan nu este cel mai ușor de găsit. Da este cel de la Carrefour, dar e apă de ploaie.

Dacă nu ai mai folosit alge până acum procesul e simplu. Le scoți din pungă, le pui în apă rece după care te întoci după jumătate de oră. Le clătești bine-bine că o să fie puțin alunecoase și le guști. În salate mie mi se par bune așa, dar le poți opări dacă le vrei mai moi.

See Also

Ai nevoie de:

  • 1/5 de pachet de alge kelp
  • 2 linguri de ulei
  • 1 cățel mic-mic de usturoi dat prin răzătoare sau pisat
  • 1/2 lingură de zeamă de lămie
  • sare
  • puțin zahăr (jumătate de linguriță chiar și mai puțin)
  • 1 linguriță de susan, chiar 2

Cum se face:

  1. Se înmoaie algele în apă rece, după care se clătesc bine-bine. E explicat puțin mai sus.
  2. Într-un castronel se amestecă uleiul cu usturoiul, zeama de lămie, zahăr și sare. Se gustă.
  3. În o tigaie se rumenesc semințele de susan la foc mic până capătă o culoare aurie.
  4. Se pun algele, dressingul se amestecă și se decorează cu semințele de susan.
  5. Poftă bună!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top