loading

Salată cu țelină și gorgonzolaPosted by On

Combinația țelină și blue cheese este deja una consacrată.  Numa’ că în loc să o servesc alături de niște aripioare picante (mie deja îmi plouă în gură), eu am făcut o salată. Pare simpluță din poze, dar când folosesc ingrediente puternice, cu caracter, cum ar fi gorgonzola, îmi palce să le las să vorbească. Toată magia e în sos, că fără el ar fi cel mai tristuț bol de verdeață. Așa că dă fuga la piață rapid și ia o salată mândră și pune-te pe treaba

Pentru o salată mare, cam pentru 4 persoane ai nevoie de:

  • salată verde cam jumătate de căpățână
  • 2 tije mari de țelina
  • 3 linguri de iaurt
  • 50 – 75 grame de gorgonzola
  • 1/4 de ceapă
  • sare, piper

Cum se face:

  1. Salata spălată se rupe sau se taie bucăți, după cum îți poftește inima. Țelina se taie feliuțe subțiri pe lățime.
  2. Într-un bol se amestecă iaurtul cu gorgonzola sfărmată. Pentru a obține un sos aromat trebuie să freci bine, pasând incontinuu gorgonzola. Fă asta cam 2 minute.
  3. Se adaugă ceapa dată prin răzătoare. Să fie cam o linguriță sau, de ce nu două, daca vrei ca gustul să fie mai puternic.
  4. Se potrivește de sare și piper și se pune peste salată. Poftă bună să aveți!

SalateVegetarian

gorgonzolasalatatelina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *