loading

Salată cu țelină apio și ouPosted by On

Salata cu țelină și ou merge numa’ bine pentru un mic dejun târziu în zilele caniculare. Nu voi folosi țelina propiu zisă. adică rădăcina ci tijele de țelină, tulpina sau cum o vei găsi prin magazine sub denumirea de apio. Ea este puțin diferită de frunza de țelină românească, având o culoare mai deschisă și un gust mai dulceag. Eu am folosit salată iceberg, dar merge orice frunză (comestibilă) pe care o ai prin casă.

Eu servesc salata asta dimineața dar mai pune un ou și niște bacon pe deasupra și o vei transforma cu success într-un prânz ușor.

Pentru un mic dejun în doi ai nevoie de:

Salată:

  • salată iceberg
  • 1 ceapă verde
  • 2 tije mici de apio (cam 10 cm fiecare)
  • 100 gr telemea
  • 2 ouă

Sos

  • 1 linguriță mică de miere – poți pune zahar
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin

Instrucțiuni:

  1. Se fierbe oul. În apă clocotiă se pun ouăle și se lasă să fiarbă pentru 6 minute.  Se trece printr-un jet de apă rece pentru un minut și apoi se decojește.
  2. Între timp se taie țelina peștisori mici, ceapa oblic si salta se rupe cu mâna. Se amestecă.
  3. Se face sosul amestecând viguros toate ingredientele
  4. Se pune salata, se presoară cu telemea, se pune oul tăiat pe deasupra și se stropește din abundență cu sosul făcut. Poftă bună să aveți!

Ah! Să nu tai tijele de țelină pe lungime! Te vei trezi cu niște așchii greu de mestecat.

Mic DejunVegetarian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *