Now Reading
Roșii cu caramel și susan

Roșii cu caramel și susan

Roșii cu caramel și susan. Da, ai citit bine. Am încercat rețeta asta la primul brunch (poți citit mai multe despre el chiar aici)  și pot spune că a fost primită bine. Eu uneori nu mă prea încred în gusturile mele având în vedere că am o plăcere pentru combinații nepopulare.  Partea cea mai bună la roșiile de mai sus este că le poți face chiar cu câteva zile înainte și să le păstrezi în frigider. 

Deși aș fi vrut să îmi asum acestă minunată descoperire, trebuie să recunosc că am văzut combinația pe un site franțuzesc. Și să nu te sperie caramelul. Nu e atât de greu de făcut, îți trebuie doar puțină răbdare și atenție pentru a nu îl arde. Și cel mai important e să nu amesteci în el. Vei fi tentat(ă), dar va trebui să reziști. Mai poți scutura puțin oala. 

Când e gata caramelul trebuie să te miști destul de rapid. Poate fi reîncălzit, dar după se va arde mult mai ușor. 

See Also

Gustul e unul forte surprinzător. In primul rând ai 3 texturi diferite și arome care te surprind. Caramelul crocant cu explozia roșiei și aroma intensă a semințelor de susan e absolut surpinzătoare. 

Ai nevoie de:

  • 250gr roșii cherry
  • 100gr susan
  • 100gr zahăr

Cum se face:

  1. Se prăjesc semințele de susan în o tigaie, la foc mic până când capătă o culoare aurie.
  2. În o oala la foc mic se pune zahărul și se lasă să se topească. Se pot pune pe deasupra și două linguri de apă. Se lasă până când capătă culoarea aurie. Să nu se amestece.
  3. Se pune o scobitoare în fiecare roșie. Se trec prin caramel imediat ce s-a luat de pe foc și după prin semințe de susan. Poftă bună!
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top