Now Reading
Pui sub apă

Pui sub apă

pui sub apa

Pui sub apă nu este o supă de pui. E o rețetă tailandeză adaptată. Dacă ai lemongrass proaspăt e super, însă eu voi folosi lămâie. Trebuie să îți spun de la bun început că nu este cea mai apetisantă mâncare din punct de vedere vizual, însă mirosul și gustul… te vor purta pe alte tărâmuri.  Ceea ce face rețeta asta atât de specială este simplitatea și metoda ingenionasă de a găti puiul. Se pune un bol mare cu apă rece deasupra oalei. De ce? Simplu. Pentru a se condesa aburii și a creea oarecum un fel de oală cu presiune. Astfel tot sucul pe care îl vezi în farfruie este lăsat de pui. Și cred că îți poți imagina cât de aromat și intens este sucul combinat cu soia, ghimbir și alte cele.. Ah și să îți mai spun ca nu e picătură de ulei?  Nici una. Iar sosul de pește îl găsiți în toate supermarketurile mari.

Ai nevoie de:

 • un pui tăiat bucăți
 • 7-10  căței de usturoi
 • coaja de la o lămâie mică
 • 3 linguri sos de soia
 • 3 linguri sos de pește
 • 5 feliuțe de ghimbir proaspăt sau o linguriță de ghimbir măcinat
 • 2 ardei iuți sau o linguriță de fulgi de chilli sau cât de iute vrei tu să fie

Instrucțiuni:

 1. Cățeii de usturoi se curăță și se zdrobesc cu lama cuțitului,
 2. Ghimbirul se zdrobește cu lama cuțitului sau într-un mojar cu pistil dacă aveți.
 3. Ardeii iuți se taie cam in 3 bucăti mari și se drobesc și ei, cu tot cu semințe
 4. Se pune puiul impreuna cu sosul de soia, cel de pește, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute într-o oală încăpătoare. Aveți grijă ca să nu fie plină.
 5. Se pune apoi un bol cu apă rece (cât mai rece și cât mai mare) și se dă la foc mic pentru aproximativ 40 de minute-1 oră.
 6. La mijlocul intervalului se schimba apa. Nu luați bolul de pe oală,ci cu ajutoul unui ibric goliti apa din interior (cam pe jumătate) și puneți apă rece. Ideea este ca apa din bol să nu fiarbă.
 7. Serviti alături de orez. Poftă să aveți!

Eu am lăasat puiul cam o oră dar mi s-a părut puțin cam mult.

See Also

Pui sub apa

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top