Now Reading
Pui la grătar cu oțet balsamic si salată de roșii

Pui la grătar cu oțet balsamic si salată de roșii

Deși ar cam fi cazul să începem să gătim de toamnă, pe mine încă mă încearcă poftele de vară. Și uite așa o mai prelungesc cu mâncăruri de genul. Rețetă mi se pare puțin cam mult spus, e mai degraba o idee. Dar e surprinzător de delicioasă.

Pentru ca puiul să fie gătit perfect va trebui să îl intinzi puțin cu sucitorul, sau chiar să îl bați de îl dorești mai subțire. Ideea e că tu vrei să ai pui gătit absolut perfect, și dacă o parte e mai groasă ca cealaltă nu se va face uniform. Și știi prea bine cât de nașpa (da’ chiar nașpa) e puiul uscat.

Puiul ăsta cred că ar merge cu mult mai multe garnituri. Poate o mămăliguță cu unt și parmezan, sau niste dovlecei pe grătar, care a devenit recent mâncarea mea preferată. Sau poate cu niște cușcuș cu lămâie, ceva simplu si fresh. Dar de data asta ne oprim la salata de roșii că sincer, altceva nu am avut prin frigider.

Era să uit, dacă cumva ai cremă de oțet balsamic (ăla gros) poți înjumătăți cantitatea. Cât despre salata de alături, nu cred că are nevoie de multe explicații. Este cea clasicp românească, cu ulei de floarea soarelui și ceapă albă. Și busuioc grecesc pe deasupra.

See Also

Pentru două persoane ai nevoie de:

 • 2 piepți de pui fără piele
 • 3 linguri de oțet balsamic
 • 2 linguri de ulei de măsline
 • 3 căței de usturoi
 • sare
 • piper

Cum se face:

 1. Se amestec toate ingredientele de mai sus într-un bol și se pune pieptul de pui.
 2. Se amestec bine și se lasă cam 15 minute.
 3. Se pune pe grilul inchis cam 7 minute pe fiecare parte, dar asta depinde mult de temperatură și grosimea puiului. Sa nu lasi puiul foarte mult, nimanui nu ii place carnea uscată. (Înafară de tatăl meu care are o poftă nebună de gratare ca talpa și carne carbonizată)
 4. După ce se ia de pe gril se lasa cam 3-5 minute să se odihnească.
 5. Poftă bună să aveți.

Scroll To Top