Now Reading
Pui la cuptor cu rozmarin,lămâie și cartofi copți

Tuturor ne place puiul la cuptor. Puțini sunt cei care refuză cu absolută desăvârșire ceva atât de des întâlnit în copilăria noastră. Pentru mine e și un “confort food”, care aduce a iz de sărbătoare de câte ori îl fac. Plus că te salvează când nu prea ai chef să gătești. 

Puiul ăsta e cu schepsis. Dacă observi, în poza de mai sus e cam întins. Asta pentru că i-am scos spinarea. Facând asta și apăsându-l pe piept până când auzi cum se rupe osul o să îl faci aproape plat. De ce ai vrea asta? Pentru ca să obții o rumenire uniformă. Dacă cumva ai cuptor electric, să știi că îți va ieși mult mai bine decât în poza, mult mai uniform. 

Cum tai spinarea? Foarte simplu. Îl pui cu pieptul în jos, și cu un cuțit ascuțit și cu o mână hotărâtă tai pe lângă spinare. Apoi îl întorci și îl apeși pe piept până când auzi un pocnit. 

De ce ai nevoie pentru cam 3-4 persoane

 • 1 pui intreg cam de 1 -1.5 kg 
 • 1 lămâie 
 • 2 lingurințe de rozmarin mărunțit
 • ulei de măsline 
 • sare, piper 
 • 1.5 kg cartofi 

Cum se face

 1. Se spală puiul frumos și se taie spinarea cum am zis mai sus
 2. Se pune pe o tava cu gratar pe felii de lămăie. Daca cumva nu ai tavă cu grătar pui niște cepe tăiate felii groase. 
 3. Se unge cu ulei, sare, piper și rozmarin. 
 4. Cartofii în coajă se taie în jumate și se pun lângă sau sub pui. Daca îi pui lânga se vor coace, numa’ buni cu niște unt pe deasupra. Dacă îi pui sub o să rumenească în grăsimea lăsată de pui. 
 5. Eu am lăsat puiul cam 60 de minut la foc mediu spre mic. În ultimele 5 minute am dat la maxim să se rumenească pielea. 
 6. Poftă să aveți!
Scroll To Top