loading

Pui în sos teriyakiPosted by On

Pui in sos teriaki

Este o rețetă care se face intr-o tigaie, cu orice bucată de pui care ți-e pe plac. Și când spun că durează 30 de minute, nu mint. Eu am folosit un sos de soia și ciuperci, de la TaoTao(nu este recclama) foarte aromat si gros, de unde vine și culoarea mai închisă a puiului. Merge la fel de bine și cu sos de soia light.
Pentru un plus de aromă se poate lăsa puiul la marinat în o lingură de ulei, un strop de sos de soia, un cățel de usturoi zdrobit și puțin ghimbir.

Trebuie sa menționez că aceasta este o interpretare vestică a sosului teriakyi. Teriakyi se referă la metoda de a glazura carnea cu un sos facut din mirin (oțet din orez dulce), sos de soia si zahăr.

Pentru un cuplu ai nevoie de:

  • un piept de pui, sau 5/6 copănele
  • 1/4 cană sos de soia
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1 lingura de miere
  • 1/2 liguriță de usturoi (praf sau tocat mărunt)
  • 1/2 lingurița ghimbir ras sau măcinat
  • 2-3 linguri de ulei

 Instrucțiuni:

  1. Se încinge uleiul și se prăjește puiul pe toate părțile pentru câteva minute.
  2. Într-un bol se amestecă sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, mierea și zahărul cu o cană de apă.
  3. Se adaugă peste pui și se lasa sa scadă pana cand puiul este făcut, aproximativ 30-40 de minute. Se amestecă din când în când. Poftă bună!

 

Principale

asiaticjaponezprincipalpuiteriyaki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *