loading

Pui în crustă de susanPosted by On

Să nu cumva să îți închipui ca e șnițelul ăla de pui presărat cu susan. Nu, nu felul acesta este diferit..nu cu mult cei drept. ractic e aceiasi chestie, dar cu dublul cantității de susan, fără ou și fără făina.
De te hotăraști să îl faci fără sos, să știi că nu te va impresiona. Adică nu că ar avea ce, e până la urmă pui cu susan. Dar merge foarte bine în salate, având in vedere că deși este prăjit, nu este la fel de greu ca șnițelul.

Pentru un cuplu ai nevoie de:

  • 350/400 gr piept de pui făra piele
  • 50 g susan
  • 2-3 linguri de ulei
  • 2 lingurițe de miere
  • 2 lingurițe sos chilli dulce (sau sos iute, chiar si puțini fulgi de chilli merg)
  • sare, piper

 Instrucțiuni:

  1.  Se ia pieptul de pui si se taie transversal. Se iau si cu un ciocan pentru frăezit carnea se bate până când ajunge la o grosmie de aprox 2 cm. Practic cum ai face un snițel. Poți înveli puiul in folie aimentară pentru a nu risca sa rupi carnea.
  2. Se ung bucatile cu sare si piper, apoi se trec prin susan apăsând bine susanul pe carne.
  3. Se încâlzește uleiul si se prăjește puiul cam 3 minute pe o parte si 2 pe cealaltă. In ultimul minut se adăugă mierea si sosul de chilli, care vor înveli puiul.
S’aveți poftă!

Principale

miereprincipalpuisusan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *