O rețetă care se face una, două și nici n-ai nevoie de multe ingrediente. Fâșii de pui, sau bile (depinde cum preferi să le tai) sunt așa versatile și merg simple, cu un sos lângă, în salate, sau folosite într-un știr fry – mă gândesc la pui dulce acrișor. Dacă te întrebi ce’s acele puncte , ei bine află că sunt semințele de susan negre, că doar așa am găsit prin capătul cămării.
Pentru 2 gurmanzi ai nevoie de:
- jumătate de piept de pui
- 3 linguri de făină (cu vârf)
- 1 linguriță praf de copt
- sare
- semințe susan – opțional
- o cană de ulei – pentru prăjit
Instrucțiuni:
- Într-un castron se pun 2 linguri de făină, cu praful de copt și se adaugă cam un sfert de pahar de apa rece, treptat până se ajunge la o pastă de consistența smântânii. Se adaugă semințele de susan, dacă se dorește si se la cam 5- 10 minute la frigider.
- Puiul se taie cum îți place, ori fâșii subțiri, ori cubulețe nu prea mari.
- Carnea se da printr-un amestec de o lingură de făină și sare, se scutură și se da prin compoziția făcută anterior.
- În uleiul încins se prăjesc bucățile de pui, la foc mediu, până devin aurii – cam 5 minute, depinde de grosime. Și gata!