Now Reading
Păstrăv la cuptor cu lămâie și mentă

Păstrăv la cuptor cu lămâie și mentă

Ați auzit de “en papillote”? Este o tehnică de gătit care presupune împachetarea în hârtie de copt sau aluminiu și folosirea cuptorului pentru a găti. Este în special folosită pentru pește și pentru legume, dar până la urmă poți pune orice ai tu chef, chiar și miel din câte am auzit. Fix metoda asta am folosit-o și pentru păstrăvul ăsta super delicios cu lămâie și mentă.

Recomand rețeta asta de păstrăv la cuptor când ți-e poftă de un pește bun, cu minim de efort sau când ai invitați. Nu e complicat de facut, nu ai de strâns după și mai ales poate fi o experiență plăcută când le pui un pachețel rumenit în farfurie pe care fiecare trebuie să și-l deschidă.

Ca să îți iasă peștele divin, nu ai nevoie de prea mult skill (ce rimă!), dar trebuie să fii atent la câteva lucruri esențiale. În primul rând ia un păstrăv proaspăt cu ochi clari. Pe măsură ce stă în garantare, ochiul peștelui se face din ce in ce mai opac. Să ai grijă să etanșezi bine pachetul și mai ales să ungi interiorul hârtiei de copt cu ulei. Dacă nu, când îl scoți de la cuptor pielea păstrăvului se va lipi de hârtia de copt și nu va fi prezentabil.

Cu ce merge? Un sos de usturoi evident, sau unul de pătrunjel și usturoi sau dacă vrei să mergi full mediteranean poți încerca și un

Pentru un păstrăv la cuptor ai nevoie de:

  • 1 păstrăv (surpiză!)
  • 3 feliuțe de lămâie ( 4 dacă sunt mai mici)
  • 4 frunze de mentă
  • 1 lingurp de ulei ( de care îți place)
  • sare

Cum se face:

  1. Păstrăvul curățat de solzi și eviscerat se spală și se unge bine cu sare pe toate părțile, dar mai ales în burtă (fii generos cu sarea).
  2. În burta păstrăvului se așează frumos 2 frunze de mentă si 1 felie de lămâie ( sau 2, după gust)
  3. Se întinde o foaie de copt, se impăturește în jumătate și se unge cu ulei.
  4. Se pun două felii de lămăie pe o jumătate, se așează păstrăvul peste ele, se pun 2 frunze de mentă pe deasupra și se inchide etanș pe margini – vezi videoul din feed-ul de instagram atașat mai jos
  5. Pachetul întră la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade, raftul din mijloc. Poftă bună!
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top