Now Reading
Păstrăv în crustă de sare

Păstrăv în crustă de sare

Păstăv în crusta de sare e la fel de bun pe cât sună. Ca o fiică de pescar ce sunt, mi-e și rușine că nu am împărțit cu voi mai multe rețete cu specific. Acum dacă familia mea le-ar avea puțin cu internetul, mi-ar bate obrazul cu rețeta de mai jos glumind zemflitor că nu știu să mănânc pește, darămite să-l prepar. Ca să știi, în o familie în care este cel puțin un pescar, nu exista masă la care să nu se arunce “Da cini te-o învățat să mănânci pești?” sau “Da’ tu nu știi să mânânci pești.” sau “Da cum? Tu așa mănânci peștili?”

Dar revenind la mâncarea noastra de pește (nu m-am putut abtine) tu știi cum iese păstrăvul ăsta? VIS. Se face super rapid, iar dacă cumperi pastrăv eviscerat nici nu trebuie să îi scoți solzii. Defapt nici să nu te gândești să pui un pește fără solzi, că va absorbi tot muntele de sare ce sta peste el și nu prea o sa iasa bine.

Trebuie sa pui sare înăuntru! Știu că te sperie ideea uitându-te la muntele de sare, dar el nu va patrunde până în carne și te vewi trezi cu un gust chiar fad. Partea cu feniculul am luat-o de la Gordon că doar al lui e rețeta. Ah, și să nu carecumva să mănânci pielea păstrăvului. Solzi.

See Also

Rezultatul o să fie o carne zemoasă o o aromă puternică de lămâie și sare. E divin. Și dacă ai invitați e ceva ce se face rapid cât stati în bucătărie la un pahar. Pe lângă asta să știi că e destulș de amuzant să despici crusta aia întărită. Dacă vrei ceva mai diferit mai am rețeta asta de păstrăv făcut la abur cu ghimbir.

Pentru 2 porții de păstrăv în crustă de sare ai nevoie de:

  • 2 pastrăvi eviscerați
  • 2kg de sare
  • 4 felii de lămâie
  • cateva semințe de fenicul 3-4 per pește

Cum se face:

  1. Se amestecă într-un castron 2kg de sare cu aproximativ 450 ml de apă până capătă textura nisipului ud.
  2. Peștele se sărează înăuntru și se pun 3-4 semințe de fenicul și 2 felii de lămâie.
  3. În o tava cu folie de staniol se pune un strat de sare, apoi peștele. Se pune restul sării pe deasupra și se face un coconel etanș.
  4. Se dă la cuptor 25 de minute la 180 de grade.
  5. Poftă!
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top