Now Reading
Paste cu unt și chili

Paste cu unt și chili

Pastele cu unt si chili fac parte din rețele alea de bază, cel puțin pentru mine. Atunci când am o zi plină și îmi zboară capul în toate direcțile am o poftă nestăpânită de arome puternice și mâncare care mă face să-mi întorc ochii în orbite. Atunci știu că e timpul pentru paste, și nu orice paste.. paste cu unt și chili.

Dacă le știi pe cele clasici cu ulei, ardei iute si ustroi – aglio, olio y peperncino cum îl găsești mai în toate restaurantele, atunci o să știi să le faci și pe astea. Untul topit va deveni roșiatic de la fulgii de chili și împreună cu usturoiul va crea un sos absolut divin. Cel mai important este să nu arzi usturoiul, că va strica toată treaba și sosul va avea un gust amar. Ca să faci paste cu unt si chili nu e greu, dar e nevoie de atenție. E una din acele rețete.

Pentru două porții ai nevoie de:

  • 160gr paste cum ar fi spaghetti sau capelli de angeli
  • 3- 5 căței de usturoi
  • 50gr unt
  • 3 lingurinte de fugi de chili
  • sare, piper

Cum se face:

  1. Se fierb pastele in apă cu sare.
  2. În o tigaie se topeste untul la foc mic. Se adaugă usturoiul tăiat felii alături de chili. Se amestestecă viguros până când usturoiul se înmoaie. El nu trebuie să prindă culoare, deoarce atunci va deveni amar.
  3. Se pun pastele fierte împreună cu 3 linguri de apă în care au fiert și se amestecă viguros. Se gustă și s epotrivește de sare. Teoretic, nu ar mai fi necesar deoarce pastele au fost fierte in apă cu sare.
  4. Piper pe deasupra si poftă bună!
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top