loading

Paste cu spanac, bacon si ciuperciPosted by On

Şi bine înţeles… brânză. Ideea mi-a venit într-o zi ploioasă, când nu aveam nici o intenţie de a păşi afară.. aşa că am luat tot ce aveam la îndemână şi a ieşit minunaţia asta de paste.

Pentru un cuplu ai nevoie de:

  • 200 gr spaghetti
  • 3 fâşii de bacon
  • 2 cuburi de spanac congelat (tăiat)
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 grame ciuperci
  • 2 linguri crema de brânză
  • sare, piper
  • ulei de măsline extravirgin – opţional

Instrucțiuni:

  1. Într-o oală, încălzeşte apă cu o lingură de sare. Când fierbe, pune pastele si fierbe-le al dente.
  2. Între timp, pune spanacul într-un bol cu apă călduţă. Se va dezgheţa în maxim 10 minute. Când este gata stoarce toată apă din el.
  3.  Baconul se taie feliuţe şi se prăjeşte într-o tigaie (fără ulei) până devine crocant. Baconul va lăsa destulă grăsime, dar se poate adăuga şi o lingură de ulei.
  4. Se adaugă usturoiul şi ciupercile feliate şi se lasă câteva minute. Imediat se pune şi spanacul şi se sotează bine. Se adaugă cam 1/4  – 1/2 cană de apă în care au fiert pastele împreună cu crema de brânză.
  5. Se amsteca bine şi se adaugă pastele. Se potriveşte de sare şi piper, se stropeşte cu ulei de măsline şi se serveşte!

Paste și Boabe

baconciupercipasteprincipal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *