Now Reading
Paste cu cremă de brânză

Paste cu cremă de brânză

Paste cu cremă de brânză! Sosul ăstă l-am descoperit la facultate și a fost mâncarea mea de capătâi. Practic înlocuiești smântâna dulce, cea pentru gătit, cu cremă de brânză și puțină apă de la paste ca să se îngroașe. Și iese demențial. Cea mai drăguță parte e că rețeta asta am preluat-o de la TV, cred că era reclamă la Philadephia. In ea prăjeau niște creveți obscen de mari, după care două linguri de cremă de brânză, paste și gata.

Pentru pastele de mai jos am folosit cele de casă cu leurdă despre care am scris aici, dar merge cam orice tip de paste lungi. Cel mai important este să fii generos cu apa, dar nu foarte, ca să nu îți iasă un sos lipicios, dar nici unul foarte apos. Să fie cremos, dar fluid, să curgă frumos de pe paste.

Pentru două persoane ai nevoie de:

  • 160gr de paste uscate
  • 3-4 căței de usturoi
  • unt – cam 30gr
  • 100gr de cremă de branză
  • sare, piper
  • opțional – brânză tare rasă pe deasupra

Cum se face:

  1. Pastele se fierb după instrucțiunile de pe pachet în apă cu sare.
  2. Usturoiul se taie feliuțe și se călește în unt la foc mic. Să nu capete culoare, ci doar sa se mai domolească aroma lui.
  3. Se adauga crema de brânză împreună cu 50 ml de apă de la paste și se amestecă până când devine un sos alb. Dacă e prea gros mai adaugă apă. Să nu ai focul dat tare. La sfârșit se adugă pastele și se învârte bine. Teoretic nu ar mai trebui să fie nevoie de sare, dar se gustă și se potrivește.
  4. Se presoară piper proaspăt măcinat și brânză! Poftă bună!

See Also

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top