Now Reading
Paste cu roșii, măsline si capere

Paste cu roșii, măsline si capere

Având în vedere cantitatea de rețete de paste pe care le am pe subCapac aș putea recunoaște liniștită că îmi plac la nebunie. Se fac ușor și când le bagi la microunde nu se transformă în cea mai gumoasă atrocitate sau, și mai rău, într-un corp uscat care doar tu știi că a fost la un moment dat un pui, porc sau mai știu eu ce. Fiecare cu preferințele lui. Știu că ai strâmbat puțin din nas când am pomenit de microunde, dar cum altcumva să îți încălzești mâncarea la munca? “Blast it in the mcirowave.”

Pe lângp faptul că pastele astea se comportă impecabil, mai sunt si gustoase al naibii. Aduc a vară; o vară înecată în ulei de măsline extravirgin sau unt, dupa preferințele inimii cu roșii dulci, capere ce te trezesc la viață ca niște mici coacaze ce îți explodeaza în gură vara răcorindu-te total.

După cum spuneam mai înainte, să știi că rețeta asta merge de minune și cu unt și cu ulei de măsline extravirgin. Depinde de gustul tău. Le-am încercat pe amândouă și eu nu mă pot decide. Nu ma pot! Forma pastelor să fie ce îți poftește inima. Eu am folosit ditali, dar mă gândesc că niște spaghetti ar merge mult, dar mult mai bine. Îs mai amuzante. Mai jos când vei citi să nu te sperii de cei 6 căței de usturoi. Tu o să aromatizezi uleiul cu ei și ceea ce va rezulta nu va fi aroma mujdeului mamei tale.

Pentru 2 persoane ai nevoie de:

 • 160 gr paste
 • un pumn de masline pe care le rupi cu mâna
 • cam 15 roșii cherry tăiate în jumate
 • 4-6 căței de usturoi tăiați feliuțe
 • 1 lingură de capere scurse
 • 50-70 gr de unt sau 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
 • 50 grame brânza tare
 • busuioc proaspăt sau pătrunjel, sare, piper

Cum se face:

 1. Se pun pastele la fiert în apă cu sare.
 2. Într-o tigaie se încinge la foc mic uleiul de măsline. Se adaugă usturoiul și se lasă cam 2 minute la foc mic.
 3. Roșiile și măsline se aruncă în tigaie și se lasă 3-4 minute la foc mediu până când roșiile încep să se înmoaie fără să se dezintegreze.
 4. La sfarsit se pun caperele, se adaugă pastele scurse și se lasă cam 1 minut pe foc.
 5. Se potrivește de sare și piper, se rade brânză și se rupe busuioc proaspăt pe deasupra. Poftă mare să aveți!
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top