loading

Paste cu cremă de brânză și brocolliPosted by On

Pastele cu cremă de brânză și broccoli sunt printre cele mai aromate paste ce le poți face. Cum vremea de afară începe sa se răcească, și începi să cauți mese to mai sățioase eu îți propun să o alegi pe asta. E fix ca toamn, o tranziție între arome puternice, fresh și brânza dulce în combinatie cu un cheddar ușor înțepător.

Dacă nu ai busuioc proaspăt nu e nici o problemă, se poate folosi și ulei de busuioc și în ultimă instanță chiar și ăla uscat. În privința sosului… este unul pe care eu îl folosesc foarte des, având în vedere că nu prea cumpăr lapte proaspăt. Nu beau lapte și rareori fac sos alb, așa ca lipsește mai tot timpul din al meu frigider. Și uite așa a venit ideea cu crema de brânză care îl privesc ca un sos instant. Țin minte că am vazut chestia asta fugitiv într-o reclamă la Philadephia. De ce țin minte asta? Pentru că atunci mi s-a schimbat viața.  Dar lăsând vorba la o parte, uite rețeta chiar aici,

Pentru 2 persoane ai nevoie de:

  • 160 grame de paste
  • 200 de grame de broccolli proaspăt, sau 2 pumni mari
  • 2-3 căței de usturoi pisați
  • 1 mână de mazăre congelată
  • 200 gr de cremă de brânză
  • ulei de măsline – poți folosi și de floarea soarelui
  • 2 roșii – poți folosi și roșii uscate
  • 50 grame cheddar
  • sare, piper
  • busuioc proaspăt

Instrucțiuni:

  1. Se spală roșiile și se taie in 8 wedges (clasic). Se scote miezul și se pune sub grill, stropite cu ulei, sare și piper cam pentru 10 minute, până când devin ușor uscate.
  2. Se fierb pastele.
  3. Broccoliul se taie în bucăți și se prăjește într-o tigaie încinsa cu 2 linguri de ulei. Se adaugă 3-4 linguri de apă și se poate acoperi pentru 2-3 minute pentru a se inmuia. Dacă nu aveți capac, nu este o problemă. Daca a mai rămas apă, scurgeți-o. Nu gătiți broccoli prea mult timp.
  4. Se mai adaugă ulei alături de usturoiul pisat și mazărea congelată. Se călesc 3 minute.
  5. Se adaugă crema de brânză împreună cu 3-4 linguri de apa în care au fiert pastele, amestecând bine.
  6. Se adaugă pastele scurse.Dacă sosul este prea gros adaugă 2 linguri de apa în care au fiert pastele.
  7. Se rade cheddar pe deasupra, se pun roșiile și se presoară din abundență piper. Poftă bună să aveți.

 

 

PrincipaleVegetarian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *