Now Reading
Paste carbonara

Paste carbonara

Paste carbonara

Ca la mama lor, fără picătură de smântâna! Eu va recommand să urmați cu sfințenie rețeta aceasta, însă cum ingredientele nu sunt tocmai accessibile, propun o alternativă când vine vorba de brânză. Dacă aveți peccorino sau parmezan este perefect, dar în cazuri de urgență va trebui să folosim cașcaval. Să știți că ies tare gustoase!

 Pentru 4 prieteni ai nevoie de:

  •  400 gr paste – eu am folosit spaghetti
  •  3 gălbenușuri și un ou întreg
  •  150gr peccorino/parmezan (cașcaval)
  •  100-150gr bacon/kazier
  •  ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingurița sare

Instrctiuni:

  1.  În apa cu sare se fierb pastele după instrucțiuni. Între timp într-o tigaie șa prăjește baconul până când devine ușor crocant. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească.
  2.  Într-un castron mare se amestecă brânza cu ouăle și se adaugă baconul (nu prea fierbinte).
  3.  Pastele se scurg, în nicic un caz nu se clătesc și se aduga peste compoziție. Se amestecă bine bine, și se servesc pe o farfruie cu piper negru și stropite cu ulei de măsline.  Să n’aveti grijă; căldura de la paste va găti sosul.

Evită să folosești cașcavalul afumat, deoarece are o aromă mult prea puternică.  Dacă vrei un sos mai subțire, adaugă 1-2 linguri de la apa în care au fiert pastele .

Și un update cu ceva mai bună lumină și un pic de mazăre. Am adăugat-o în apa în care a fiert pastele în ultmele 3 minute.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top