loading

Paste aglio,olio e peperoncinoPosted by On

Paste aglio,olio e peperoncino sau pe scurt, pastele mele preferate. Este un fel care nu atrage foarte multă lume datorită simplității. Adică na’, ce poate fi special la pste cu ulei, usturoi și ardei iute? Îți spun eu: totul! Secretul este să foloseti ingrediente de calitate și după vei vedea cât de bine se îmbină arome simple, dar puternice. Partea cea cea mai bună? E gata in 10 minute. Fără exagerare. Întâi pui pastele frumos la fiert, apoi te ocupi de sos. Care e și el la fel de simplu: aromatizezi uleiul, arunci pastele brânză rasă si gata.  Și mai este o parte la fel de faină. E bun și reîncălzit. Așa că dacă te-ai săturat de take-away și vrei ceva făcut de tine. rezervă-ți 10 minute pune în pachețel și gata!

Ah, și să nu te sperii de numarul de căței de usturoi. Ei nu vor avea acel miros pungent. Prin faptul că îi vei prăji în ulei la foc mic, ei defapt vor fierbe și aroma lor nu numai că se va schimba, dar nu va fi la fel de intensă. Cât despre brânză, am experimentat cu diferite feluri si da, parmezanul/grana padano merg foarte bine. Acolo în top este si cheddar-ul maturat. Cât despre cascaval, nu mi se pare că are o aromă destul de puternică. Iar cel afumat mi-a displăcut total în această combinație. Dar, dacă nu aveți altceva, folosiți cu încredere. Și cel, cel mai important aveți nevoie de ulei de măsline extravirgin. Dacă nu, rețeta asta va ieși destul de seacă și nu vei înțelege nimic din ea. Dar absolut nimic!

Pentru o persoană ai nevoie de:

  • 80 grame de paste
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 ardei iute verde
  • un pumn de brânză rasă – parmezan sau cheddar merge la fel de bine
  • 1-2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • patrunjel (opțional)
  • sare,piper

Instrucțiuni:

  1. Se pun pastele la fiert în apă cu sare.
  2. Între timp se taie usturoiul feliuțe subtiri. Ardeiul iute se taie și el feliuțe. Dacă este prea picant se scot semințele.
  3. Se încâlzește o tigaie la foc mic, dar foarte mic și se adaugă uleiul împreună cu usturoiul și ardeiul iute.
  4. Se lasă pe foc până când usturoiul devine auriu. Să nu prinda culoare maronie!
  5. Se pun pastele scurse și se amestecă viguros! Se potrivește de sare.
  6. Se adaugă brânza, piperul și pătrunjelul și se servește! Poftă bună să aveți!

 

Paste și Boabe

branzapasteprincipal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *