loading

Pastă roșie de curryPosted by On

Pasta roșie de curry cu ajutorul căruia se face celebrul curry roșu tailandez este la origini un pic mai diferită decât a mea interpretare de mai jos. Original, ea se face într-un mojar cu pistil și datorită ardeilor iuți uscați capată o culoare de un roșu aprins. Amestecându-se cu lapte de cocos și diferite tipuri de cărnuri, se obține un curry interesant.

Poți găsi în magazinele asiatice pastă gata făcuta, sau dacă ai puțin noroc, prin Lidl dacă este săptămâna asiatică. Încă o dată simt nevoia să menționez că rețeta de mai jos este o interpretare cu ingrediente care sunt accessibile. Lemongrass, kaffir si galangal proaspăt nu am văzut prea dess, și ele fac parte din acel curry tradițional de care vă vorbeam mai sus.

Ai nevoie de:

  • 4 -5 ardei iuți roșii – dacă nu aveți puneți un ardei gras roșu și cam 3 lingurițe de praf de chili
  • 3 lingurițe de coriandru măcinat
  • 1 lingurță de chimen măcinat
  • 1 linguriță de piper
  • 6-8 căței de usturoi curățați
  • o bucată de cam 3 cm de ghimbir curățat – se poate folosi și pudră
  • 1 ceapă verde sau un sfert de ceapă albă
  • coaja rasă de la o lămâie
  • sucul de la o lămâie
  • 1 lingură de sos de pește (se poate și făra; folositi sare în loc)

Instrucțiuni:

  1. Coriandrul si chimenul se pot prăji usor într-o tigaie încinsă, fără ulei, pentru a avea o aromă mai intensă.
  2. Se pune totul într-un blender și se amestecă. Dacă pasta iese prea groasă se poate adăuga apă.

Se poate păstra în frigider cam o săptămâna, sau o poți congela și păstra în jur de 3 luni.

Pasta rosie de curry

Pasta rosie de curry

Gustări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *