Now Reading
Papară chinezească cu roșii

Papară chinezească cu roșii

Papara asta nu arată drăguț, mai ales că nici eu nu sunt cea mai pricepută în ale plating-ului sau ale fotografiatului. Dar nu e vorba despre poze drăguțe ci despre rețete bune. Și asta e una dintre ele. În ultimul timp caut cu înverșunare noi metode de a găti ingrediente comune, ingrediente pe care le găsești în orice frigider și cămară. Vreau să le explorez versatilitatea, neffind limitată de o anumita bucătăr. M-am bucurat nespus când am descoperit cartofii stir fry și omleta asta completează lista.

Ouă, roșii, orez

Roșia e la loc de cinste în bucătăria românească. Saramuri, salate, ghivece și ostropele parcă toate cer o roșie, tăiata sau pasată. Dar să știi că nu suntem singurii. Dragostea pentru roșii este globală, deși combinația de ou+roșii o atribuim lumii arabe. Am gasit un articol foarte bine pus la punct și documentat care tratează impecabil întrebarea: care au fost primii care au mancat ou cu rosii?

Rețeta este de proviența chineză, după cum specifică și articolul știm cu siguranță că ei cultivau roșii undeva prin 1700. De ce o iubesc? Pentru că este simplă și robustă când vine vorba de arome. Deși are doar două ingrediente, neluând în seamă sarea și ceapa, are o fantastică dimensiune care este elvata și de textura orezului. Poți să o mănânci și fără orez, dar este un element important pentru a te bucura de mic dejunul acesta, chiar esențial.

See Also

Cum să faci papară pufoasă

Ca îi spui papară, că îi spui scrob sau scrambeld eggs e aceiasi chestie: o omletă fărmițată. Ce trebuie să îți iasă este un ou pufos. Cum faci asta: încălzești tigaia la foc mediu. Dupa care adaugi lingura de ulei și o lași pe aceasta să se încalzească. Ouale bătute bine le torni și scuturi tigaia. Imediat cum au inceput sa se formeze pe fund, adică să se facă opace cam după 30 de secunde, trage omleta într-o parte cu spatula. Lasă oul crud să curgă în secțiunea aia. Din nou așteaptă 30 de secunde să se facă și după din nou. Spre sfârșit începi să o sfărmițezi și să o pui deoparte.

Ai nevoie de:

  • 2 ouă
  • 2 roșii medii
  • orez fiert simplu
  • 1- 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita zahăr
  • sare, pipe

Cum se face:

  1. Se bat ouăle. Într-o tigaie se încinge 1 lingură de ulei la foc mediu. Se pun ouăle bătute cu sare și piper și se amestecă după cum este explicat mai sus. Se scot și se pun deoparte.
  2. Roșiile se feliază ca pentru salată. Se încinge uleiul și se pun în tigaie Se presoară sare pe deasupra și lasă cam 2 minute, chiar 5 până când se înmoaie și își lasă sosul. În timp ce se sotează se adaugă și o linguriță de zahăr. Dacă roșiile nu sunt zemoase sau sunt foarte tari se poate pune și 4-5 linguri de apă.
  3. Daca se dorește se poate pune acum și o ceapă verde tăiată mărunt. Se adaugă oule făcute se amestecă și se servesc peste orez fiert. Poftă bună!
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top