loading

Ouă poșate în sos de roșii aromatizat cu ierburi italienePosted by On

Dacă nu ești de-al casei, țin să te informez că aceasta este o  variațiune a unei rețete originare din Orientul mijlociu, pe care am adaptat-o chiar aici. M-am trezit dimineața cu jumătate de conservă de roșii cuburi desfăcută, dar din păcate fără chimen. Mie mâncare nu-mi place să arunc, și nici paste să mănânc la micul dejun așa că m-am adaptat situației: ouă poșate în cel mai aromat sos italian! Eu zic că ar fi chiar păcat să nu îl încerci mâine dimineață că de’, tot e Dumincă.

Pentru un cuplu ai nevoie de:

  • 2-3 ouă după pofta inimii
  • o jumătate de conservă de roșii sau 2 roșii mari coapte
  • 1/2 de ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsine extravirgin
  • 1 linguriță de oțet balsamic

Condimente:

  • 1/4 de linguriță de rozmarin
  • 1/2 de linguriță de busuioc
  • 1/2 de linguriță de oregano
  • 1/4 de linguriță de cimbru
  • 1 linguriță de zahăr
  • sare, piper

Instrucțiuni:

  1. Se taia ceapa cubulețe mici și se călește la foc mic cu uleiul de măsline.
  2. Când incepe să capete puțină culoare se adaugă usuturoiul tăiat feliuțe și se mai lasă 1 minut
  3. Se adaugă conserva de roșii cu tot atâta apă. Se pun condimentele și oțetul și se lăsă să scadă cam 5 minute. Nu vrei un sos foarte apos.
  4. Se face un loc pentru ouă, se pun și se acoperă cu un capac sau un staniol până când albușul devine opac.
  5. Se servește cu piper proaspăt măcinat pe deasupra și cu pâine prăjită!
  6. Poftă să aveți!

Mic DejunVegetarian

ouasos rosii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *