Now Reading
Orez prajit cu ou – Egg fried rice

Nu știu ce m-a apucat cu orezul dar vă spun sigur că mai am niște rețete pregătite. De data asta ne întoarcem la binecunoscutul egg fried rice. Încerc să îmi corectez romengleza pe cât de mult posibil, dar parcă nu are aceiași rezonanță în română. În schimb , când pronunți egg fried rice deja parcă îl și guști.

Pot să zic că și episodul lui David Chung din Ugly Delicious (care este eroul meu) dedicat orezului prajit parcă m-a făcut sa poftesc non stop la orez. Un fel umil, foarte versatil care se dezvoltă diferit în fiecare casă. Un principu este clar și universal valabil. Ai nevoie de orez vechi de o zi, două. Fierbi orezul, după care il lasi in frigider acoperit ca să nu se usuce total. Acum, ei spuneau că ar trebui și adus la temperatura camerei înainte de a-l găti, dar merge și direct din frigider.

Despre tipul de orez ai nevoie de un orez comun cu bob lung. Nu bob cu bob, nu prefiert și în nici într-un caz jasmine sau basmati. Să ai la fel de multă grijă să nu folosești arborio sau camolino (cel cu bob rotund pentru risotto) că iar nu o să îți iasă.

See Also

Să nu arunci soia peste tot. Dacă nu ai un sos de soia light (cum ar fi cel de la kikoman) care doar să aromatizez mâncarea, mai bine nu îi dai skip. De ce ai nevoie ca să fie extraordinar de bun este de grăsime cum ar fi untul și de usturoi pentru a aromatiza uleiul. Să nu lași usturoiul crud că atunci va fi prea pungent.

Pentru două persoane ai nevoie de:

 • 1 cană de orez, fiert inainte cu o zi
 • 3 cepe verzi
 • 2 oua
 • 4 – 6 căței de usturoi
 • ulei,
 • 1 linguriță de unt
 • 1 lingură de sos de soia light, opțional
 • sare

Cum se face:

 1. Se bat ouăle cu un praf de sare și se prăjesc într-o tigaie întinsă. Imediat cum începe să se facă, se amestecă viguros cu o lingură pentru a crea bucăți mici și delicioase de omletă. După ce e gata se pune pe o farfurie.
 2. Se incinge uleiul în o tigaie și se adaugă usturoiul pisat. Se amestecă viguros pentru 30 de secunde având grijă să nu capete culoare.
 3. Se adaugă orezul și ceapa verde împreună cu untul și se amestecă bine penru cam 2 – 3 minute.
 4. La sfârșit se pune soul de soia sau se potrivește de sare. Poftă bună!
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top