loading

Orez cu lamaiePosted by On

  Azi am gătit ceva care merge cu vremea! Ușor de făcut, cu ingrediente care sigur se găsesc în orice cămară, orezul de mai jos este numai bun pe timp de (primă)vară. Eu l-am folosit drept garnitură la niște aripioare picante, dar cred că ar merge la fel de bine cu doua ochiuri pe deasupra pentru o cină ușoara. Este o rețetă simplificată a orezului indian cu lămâie, plin de arome.

Pentru 2-3 gurmanzi ai nevoie de:

  •  1 cană de orez cu bob lung
  •  1 lămâie
  •  2 lingurițe curry
  •  1 linguriță de boabe de muștar
  •  1 lingurița usturoi pudră
  •   sare
  •  3-4  linguri de ulei
  •  apă

Instrucțiuni:

  1.  Fierbe orezul. Eu îl spăl de vreo 3-4 ori în apă rece, apoi adaug o cană de apă și îl dau pe foc. Când începe să fiarbă, dau flacăra la mic, acopăr oala și îl las până toată apa s-a evaporat.
  2.  Amestecă zeama de la jumătate de lămâie – cam 3 linguri, cu praful de curry, usturoiul și sare după gust.
  3.  Într-o tigatie prăjește boabele de muștar la foc mediu.  Când vor începe să sară (aici să fii atent(ă), dacă nu, te vei trezi cu boabe de muștar în toată bucătăria ta) adaugă amestecul de lămâie și orezul. Învârte bine până când orezul capătă o culoare uniformă. Să ai poftă!
 Dacă nu ai usturoi pudră, poți prăji în ulei un cățel de usturoi întreg pe care să îl scoți apoi .

Paste și BoabeVegetarian

garnituralamaieorezvegetarian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *