loading

Omlette du fromage (și avocado)Posted by On

Pot spune cu mâna pe inimă că m-am indrgostit de mic dejunul acesta. Cea mai dificilă parte nu este pregătirea, nici măcar trezitul de dimineață, ci  găsirea unui avocado copt. Un truc pe care îl folosesc este să rup codița. Dacă nu merge asta înseamnă că mai are de copt. Și, dacă o rup și văd că este maro… e deja dus săracul. Dar, dacă am norocul să fie verde, asta înseamnă că am tras lozul câștigător. De asemnea, dacă nu este încă copt, poți să îl ții lanaga o banană – accelerează procesul. În schimb,  ține-l la frigider dacă vrei să încetinești coacerea. Și când e numa’ bun de mâncat, trebuie să încerci omleta de mai jos:

 Pentru “a cat lady” ai nevoie de:

  •  2 ouă (sau 3, sau 4 – cum îți place)
  •  jumătate de avocado
  •  100 gr brânză feta
  •  5 măsline
  •  3 fire de pătrunjel
  •  1 ceapă verde (opțional)
  •  1 linguriță de zeamă de lămâie
  •  1 lingură ulei
  •  sare, piper

Instrucțiuni:

  1.  Într-un castorn se bat ouăle și se adaugă sare, piper, pătrunjelul și ceapa tăiate marunt.
  2. Se curată avocado și se tăie felii sau cubulețe (cum îți poftește inima). Într-un bol se amestecă cu măslinele și brânza feta și se stropește totul cu zeamă de lămâie.
  3.  Într-o tgaie încinsă bine, se face omleta 2 minute pe o parte, 2 pe cealaltă și se pune pe o farfruie. Se adaugă “umplutura” și se servește alături de ceai și muzică bună!

Mic Dejun

dejunfetaomletaoua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *