Now Reading
Omletă cu urzici

Omletă cu urzici

Mi-e și rușine să zic, dar anul ăsta am mâncat pentru prima oară urzici. Dacă m-ai citit până acum, am mai menționat de câteva ori că am fost un copil al naibii de mofturos la mancare. De urzici nu am vrut să aud. Și ce fraieră am fost!

Deși pot părea pretențioase, tot ce trebuie să ai la îndemână sunt niște mănuși de menaj. Le speli în câteva ape, unde le vei elimina codițele mai tari și după le înăbuși vreo 5 -10 minute. Și gata. Iar combinația de omletă, urzici, unt și parmezan e divină. Nici nu se compară cu cea cu spanac. Are gust… a pădure, cam cum ar avea pădurea gust după ploaie, dar în cel mai bun sens.

Ca să îți iasă omleta cu urzici e esential să nu dai focul tare. Vrei o omletă dolofană, fără părți crocante sau o culoare maronie. Am avut la îndemână și niște usturoi verde care a mers de minune pe deasupra.

Pentru o omletă cu urzici ai nevoie de:

  • 2 mâini de urzici proaspete
  • 2 ouă
  • 1 cub mare de unt
  • câteva fâșii rase de parmezan
  • sare, piper

Cum se face:

  1. Se spală urzicile în câteva ape si se aleg codițele care sunt mai tari, nu le vrei pe alea.
  2. În o oală de 2 l se încinge 1 litru de apă și când dă în clocot se adugă urzicile și se lasă 5-7 minute la fiert.
  3. Se scurg de apă și se presează ușor cu mâna.
  4. În o tigaie se încinge un cub uriaș de unt, după care se sotează un minut urzicile opărite la foc mic spre mediu.
  5. Se adugă ouăle bătute cu sare si se scutură tigaia până când începe să se închege.
  6. Atunci se pun fâșii rase de parmezan și se împăturește în tigaie.
  7. Pe deasupra am pus usturoi verde si piper.
  8. Poftă bună!

See Also

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top