Now Reading
Omletă cu ketchup și sos de soia

Omletă cu ketchup și sos de soia

Rețeta asta este o adaptare a faimoasei “omurice”, o omleta japoneza ce învelește un munte de orez prăjit. Sigur ai văzut măcar un video aratând cum omelta este despicată aproape chirugical revărsând miezul neîntărit și cremos peste orezul menționat mai sus. Dacă nici acum nu ai habar despre ce vorbesc uite o scena dintr-un film Japonez vechi care ilustrează perfect umila omletă https://youtu.be/a-GFimGcYJw

Tehnica mea de făcut omurice încă mai are nevoie de practică, dar rețeta de mai jos îmi satisface pofta de sushi la mic dejun. Ketchup și soia sigur nu îți lipsesc , iar uleiul de susan îl găsești în toate supermarketurile. Foile de alge ce le presar pe deasupra sunt foi de sushi pe care le-am uns cu ulei și apoi le-am pus într-o tigaie încalzită până când au devenit nițel mai crocante și cu un gust mult mai intens. Le găsești si la magazinele asiatice sau la cele naturiste “roasted seaweed”.

Poate nu o să ai timp să faci orezul și s-ar putea să nici nu găsești foi de alge, dar neapărat să încerci omleta. Este absolut demențială. Să nu fii prea generoasă cu ketchup sau cu sosul de soia.

See Also

Orezul nu trebuie să fie unul mai glutinos și să nu rețină multă apă. Orez de sushi sau simplu orezul cu bob lung ar fi perfect, sau cel Jasmine. Basmati tinde să se separe și nu dorim asta. Vrem ca boabele să stea una lânga alta lipte în cocoloașe de orez, dar bobul să nu fie distrus.

Ai nevoie de:

  • orez simplu fiert cu un strop de sare
  • 2 ouă
  • 1 linguriță ketchup
  • 1 linguriță sos de soia
  • ulei de floare soarelui sau unt
  • 1 foaie de alge pentru sushi prăjită în tigaie

Cum se face:

  1. Orezul fiert se pune pe o farfurie.
  2. Se bat ouăle bine cu soul de soia și ketchupul.
  3. Într-o tigaie încălzită la foc mic și unsă cu unt sau ulei se pun ouăle bătute. După 1 minut se începe să se împăturească în tigaie astfel încât omleta să fie moale.
  4. Se pune pe deasupra orezului apoi se stropește cu ulei de susan și foaia de algă mărunțită.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top