Now Reading
Muschiulet de porc fraged cu paprika la cuptor

În articolul trecut v-am vorbit despre delicosiul piure cu muștar și tot v-am promis că vă dau o idee despre ce să puneți lângă el. Eu și Iildiko, the mastermind behind Must Have Mustard am ales un mușchiuleț de porc frumos, subtirel undeva pe la vre-o 300-400 de grame. Și combinația de mai jos, merge de minune. Eu sincer, aș vrea să îl încerc alături de mămăliga cu muștar, că tot nu îmi pot lua gândul de la ea. Dacă nu ar fi fost deajuns, am adăugat și niște morcovi la cuptor, fix cum i-am făcut aici . Și peste am pus, tot făcut de Ildiko un sos cu boabe de muștar și miere. O nebunie!

Să spun drept eu nu prea eram fană carne de porc având în vedere că majoritatea experiențelor pe care le-am avut au fost cu cefe gumate și cotlete uitate pe grătar. Dar cu un mic secret descoperit de mama porcul e acuma printe preferatele mele. Da da, exista si porc gustos deloc uscat care ți se topește în gură. Și poți să îl faci și tu acasă. Este un simplu trick:SARE.

Cum să marinezi porcul

Se ia mușchiulețul de porc și se curăță bine. Se pune într-un vas adânc și se pune apă cât să îl acopere. Apoi, la fiecare 250ml de apa pusă, se pune o LINGURĂ, nu linguriță de sare. Da… și cam atât. Poți să îl lași și peste noapte, dar 30 de minute sunt suficente. Se scote si se spală. Nu uitați partea asta, pentru a da sarea jos de pe el.

Pentru două persone ai nevoie de:

See Also

  • 400 de grame de mușchiuleț de porc
  • 2 linguri de paprika
  • 1 linguriță de zahăr
  • piper
  • 2 3 linguri de ulei

Instrucțiuni:

  1. Se marinează porcul după instrucțiunile de mai sus.
  2. Se șterge si apoi se dă cu zahăr, paprika și piper pe deasupra. NU puneți sare. Este deja sărat.
  3. Se pune într-o tavă și se dă la cuptor, flacăra mică spre mediu, cam 25 -35 de minute. Nu îl lăsati mai mult pentru că se va usca. Fibra cărnii nu trebuie să fie evidentă, asta inseamnă că toate sucurile s-au scurs.
  4. După ce se scoate se mai lasă cam 10 minute.
  5. Se feliază și.. poftă să aveți!

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top