Now Reading
Mei fun sau tăiței chinezești

Mei fun sau tăiței chinezești

Mei fun, aparent așa se numesc tăițeii chinezești pe care îi găsești în majoritatea restaurantelor cu specific. Demult îi tot încerc acasă și mi-a luat ceva timp până să le dau de cap. Cred că mai este un ingredient pe care nu îl reușesc să îl identific, dar până atunci las rețeta mai jos. În concluzie e varianta cea mai apropriată de tăițeii chinezești de la restaurant.

Mie îmi place la nebunie să pun și ou, dar dacă nu mai am prin frigider asta nu mă oprește să îi fac. La fel și cu ingredientele. Știu că sosul de pește si uleiul de susan nu sunt cele mai comune ingrediente și las și o variantă care e doar cu sos de soia.

Dacă te încumeți să cumperi ulei de susan și sos de pește le găsești la majoritatea magazinelor asiatice sau în supermaketuri cum ar fi Auchan, Mega, Carrefour chiar și la Lidl. Uleiul de susan trebuie sa fie prăjit, nu presat la rece, iar sosul de pește… Dacă nu l-ai folosit până acum, te rog să ai încredere în mine și să nu te sperii de miros. Ajută la crearea unei arome complexe, cu mai multe dimesiuni.

Dacă ți se par prea simpli mai am rețeta cu fructe de mare care e divină. În cele din urmă, dacă vrei mai multă inspirație asiatică găsești aici.

See Also

Pentru 2 porții de Mei fun ai nevoie de:

  • 50 – 70 gr de tăiței de orez
  • 1 morcov mic
  • 1 bucată de varză mică (cat încape într-un pumn)
  • 1 ou
  • 3-5 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui

Sos

  • 2 linguri de sos de soia dark
  • 1 lingurință ulei de susan
  • 1 lingurință de sos de peste
  • 1/2 de lingurință de oțet de mere
  • 1/2 lingurință de zahăr

Alternativă sos

  • 3 linguri de sos de soia
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1/2 linguriță de oțet de mere
  • 1 varf de usturoi pisat

Cum se face

  1. Tăițeii se lasă la înmuiat aprox 7-10 minute în apă clocotită. Verifică pachetul, unii dintre ei trebuie fierti dacă sunt mai lați.
  2. Se taie usturoiul mărunt, iar morcovul și varza bastonașe subțiri.
  3. Se încinge 1 lingură de ulei la foc mare.
  4. Oul se sparge direct în tigaie și se amestecă rapid până când se face bucățele mici. Se pune deoparte.
  5. Se încige uleiul la foc mare și se căleste usturoiul amestecând constant pentru 20 de secunde.
  6. După se adaugă legumele tăiate subțiri și se amestecă la foc mare 1 minut maxim.
  7. Se pun tăițeii, oul și sosul și se amestecă viguros la foc mare pentru alt minut. Se gustă și se potrivește de sare, dacă e necesar.
  8. Poftă!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top