loading

Măsline marinatePosted by On

Dacă ești fan al bucatării  italiene, probabil ai gustat din delicioasele antipasti printre care se găseau și aceste măsline marinate. De când am descoperit cât de ușor sunt de făcut, mai tot timpul sta un borcănaș cu măsline marinate. Eu folosesc masline verzi, fără sâmburi deoarece gătesc destul de des cu ele, și imi place la nebunie să le pun și în sandwichuri;ar trebuie să admit că pentru niște antipasti delicioase o combinație de negre și verzi merge cel mai bine, evident cu tot cu sâmburi. Am experimentat cu mai multe tipuri de condimente, dar combinația de mai jos mi se are cea mai reușita.

Eu iau un borcanel de masline undeva pe la 370 de grame (msa solida 160). Le scurg frumos de apă bine bine, și apoi fac un amestesc din ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui (rație 1:1). Încălzesc uleiul putin, cateva secunde cât să pot pune degetul în el fără să mă ard. De ce? Căldura uleiul va scoate și mai puternic aroma din ierburile uscate. Apoi pun un cățel de usturoi tăiat felii mici, o linguriță rasă de oregano, una de busuioc si jumătate de rozmarin. Alături de sare și piper după gust adaug si zeama de la o jumătate de lămâie. Amestec bine și apoi torn uleiul este măsline, cât să le acopăr. Inchizi borcanul, îl scuturi bine și îl dau la frigider. Cam după 3-5 zile se pot servi! Poftă bună să aveți!

 

 

GustăriVegetarian

antipastimarinatemasline

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *