Now Reading
Mamaligă cu muștar cu tarhon și sote de spanac și ciuperci

Îmi imaginez că imediat ce ai citit “mămăligă cu muștar” te-ai gândit că probabil nu vezi bine. Și după ce ai realizat că chiar scrie muștar, te-ai strambat puțin. Dar, te rog… încearc-o! O să fii surprins de cât de bună e. De ce muștar te întrebi. Povestea stă cam așa: Ildiko, fată frumoasă face muștar. Dada, ea cu mânuțile ei. Și nu orice muștar, pfai! nici gând. Muștar cu dichis dom’le. Mă refer la niște arome de stă mâța în coadă: bere, curry, tumeric ș alte cele. Ah și are și unul cu tarhon, având in vedere ca suntem în zona Arealului unde tarhonul are loc de cinste.  Și cum mă minunam eu de combinațiile muștarului și nu reușeam fel de fel să ne întâlnim să-mi fac rost de un borcanaș, uite că am zis dupa 2 luni să facem un atelier de gătit cu muștar. Da da, ai înțeles bine. Atelier de gătit cu muștar. Te întrebi cum vine asta? Foarte simplu: se iau 2 fete, 2 beri, cele trebuincioase și musai 5 borcane de muștar. Se pun pe treabă.  Dacă eșt tare curios(ă) de ce a ieșit din mânuțele noastre fii atent pe blog sau facebook, că vor fi destule care vin. Dar să știi că nu te voi spămui. Ah, nu ți-am spus cum se numește mustarul: Must have Mustard. E musai.

Mămăliga cu muștar în combinație cu sote-ul de ciuperci e preferata mea din toate câte am încercat. A fost o cursă strânsă să știi, dar e ceva la combinația de mămăligă cu muștar care mă înnebunește. Îți înteleg scepticismul, că doar și eu l-am avut. Dar atâta de bun a ieșit! Dacă nu aveși spanac proaspăt nu e nici un bai. Folosește 2-3 cuburi de spanac congelat frunze! Este foarte important să nu iei din cel mărunțit. Cât despre mămăligă să știi că ea iese foarte cremoasă, numa’ că noi până când ne-am mișcat să-i facem poză a cam prins o crustă.

Pentru o porție generoasă ai nevoie de:

Mămăligă:

 • 1/2 cană de mălai fin
 • 1 1/2 cană de apă rece
 • 2 lingurițe muștar cu tarhon
 • 1 cubulet de unt, sau chiar 2
 • sare

Instrucțiuni:

 1. Se pune într-un vas la foc mediu spre mic apa rece. Se adaugă sare după gust și mălaiul în ploaie în timp ce se amestecă.
 2. Se lasă la fiert și se mai amestecă din când în când.
 3. Când a început să fiarbă se pune un capac, se dă focul la mic și se lasă cam 15-30 de minute. Se mai amestecă viguros din când în când.
 4. Când mămăliga este gata se ia de pe foc și se adaugă untul și muștarul amestecând viguros.

Sote de spanac cu ciuperci

See Also
Oua posate cu salasa

 • 100 gr de spanac proaspăt
 • 3 căței de usturoi
 • 250 gr de ciuperci
 • 2 linguri de ulei sau unt
 • sare

Instrucțiuni:

 1. Se taie ciupercile bucăți mari cu tot cu piciorușe.
 2. Într-o tigaie se încinge uleiul și se pun ciupercile la foc mare cu un praf de sare.
 3. Se sotează, amestecând frecvent 3-4 minute, până când capătă culoare, dar sunt ferme.
 4. Se adugă spanacul, 2 căței de usturoi pisați și se amestecă viguros.
 5. Spanacul va lăsa apă, asa că va trebui să scurgem tigaia. După, se adaugă și al treilea cățel pisat și se mai amestecă 1 minut. Se adaugă ulei dacă este necesar.
 6. Se pune peste mămăligă! Poftă bună!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top