Now Reading
Lasagna vegetariană cu vinete coapte

Iubesc, iubesc… iubesc lasagna aceasta! Da, este vegetariană, dar la ce arome puternice are nici că simți lipsa cărnii. Treaba stă cam asa: mama prietenului meu coace vinete cât e vara de lungă și le face pachețel și le trimite. Le punem frumos la congelator și din când în când mai facem o sălățică. Dar te cam saturi și de aia. Și neștiind ce să fac cu grămada de vinete ce tot se adună, am zis să mai diversificăm puțin și uite așa a ieșit minunăția asta. Dacă ai niște vinete coapte, eu zic că te-ai ales cu o masă pe cinste!

Am făcut lasagna individuale în vase ramekin, dar dacă sunteți ma mulți o tavă pătrată cu pereți înalți va fi foarte bună. Eu le-am făcut in 3 straturi, dar asta depinde doar de preferințele tale. Pentru mine a fost prima oară când am făcut lasgna, și crede-mă este foarte ușor. Dacă nu găsești foi de lasagna proaspete, ia-le și pe cele uscate care nu necesită pregătire înainte.

Sosul de roșii, dacă îl faci în casă fii generoasă cu usturoiul și busuiocul. Dacă nu vei folosi destule condimente, să știi că lasgna asta te va dezamăgi.

See Also

Pentru două persoane ai nevoie de:

  • 3- 4 vinete coapte
  • 6 foi de lasgna (asta depinde de tava pe care o folosești)
  • 100-150 grame de mozzarela
  • 300- 400 grame sos de roșii condimentat
  • 6 căței de usturoi pisați sau tăiați feliuțe subțiri

Cum se face:

  1. Se ia sosul și se unge bine cu sos din plin, fundul si pereții tăvii.
  2. Se pune prima foaie de lasgna. Peste se pun vinetele fâșii și puțin usturoi pisat printre ele. Se pun câteva linguri de sos de roșii, cât să le acopere bine, apoi mozzarela rasă. Se repetă de câte ori vrei tu.
  3. La sfârșit se pune ultima foie de lasgna, sos si mozzarela din plin și se dă la cuptor. Ai grijă ca totul să fie bine acoperit de sos. Eu le-am lasat cam 40 de minute.
  4. Poftă bună să ai!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top