Now Reading
Idee pentru mic dejun – Stir fry de ou și morcovi

Idee pentru mic dejun – Stir fry de ou și morcovi

Uneori mi se întâmplă să mă trezesc cu o foame de lup. Și aș sări direct peste mic dejun și mi-aș face o porție mare de paste. Cu chiftele. Sau cartofi prăjiți în baie de ulei. Ceva obscen pentru ora aia a zilei. Și în dimineți ca alea îmi fac direct un “chinezesc”. Țin să menționez că acest “chinezesc” se poate referi la orice tip de mâncare stir-fry de la japonez la corean. Pui în sos de lămâie? Chinezesc! Gyoza cu porc? Chinezesc! Aripioare coreene în sos de chili? Ai ghicit. Chinezesc!

Partea cea mai bună e că poți face rețeta asta cu ingrediente pe care le ai în frigider. Singurul lucru care s-ar putea să nu îl ai la îndemână este sosul de soia. Deși îi dă un gust nemaipomenit să știi că merge și fără. Dar pe viitor ține o sticlă bună de sos de soia, te salvează în multe situații când nu mai ai absolut nici un chef să gătești.

O altă recomandare este să fii atent(ă) la foc. Dacă ai un wok este perfect, dar să știi că iese la fel de bun și în o tigaie normala. Pentru ou încălzește tigaia bine înainte de a turna compoziția. Nu amesteca încontinuu, ci asteaptă puțin să se prindă pe fund înainte după care amesteci din nou în tigaie. Așa o să ai bucăți pufoase de omletă. Când vei face morcovii să nu care cumva să îi lași să prindă culoare. Pe ei îi amesteci încontinuu. Să nu îi gătești prea mult, trebuie să aibă un trosc când îi mănânci. Acel “crunch” cum s-ar zice sau bite to eat. Zii cum vei numa să nu aiba textura ca în supă.

Pentru 2 persoane ai nevoie de:

 • 2 morcovi
 • 1 cățel de usturoi
 • 1 legătură de ceapă verde
 • 3 ouă (poți pune și patru dar să știi că ies porții foarte generoase)
 • 1 lingură de sos de soia
 • 1/2 ardei iute
 • 2-3 linguri de ulei
 • sare

Cum se face:

 1. Ouăle se bat bine cu un praf de sare (foarte puțin, sosul de soia este deja sărat).
 2. Morcovii se taie feliuțe oblice după care fâșii. Ceapa verde se toacă și se pune separat o mână de codițe verzi tocate.
 3. Usturoiul se taie mărunt împreună cu ardeiul iute.
 4. Se încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie. Se pun ouăle. Imediat cum se gătesc puțin se amestecă. Api se împăturește. Vrei să ai bucăți mari de omletă.
 5. Omleta se scoate și se pune pe o farfurie.
 6. Se mai încinge 1 lingură, chiar 2 de ulei și se pun morcovii. Se amestecă bine, având grijă să nu prindă culoare, dar să se gătească.
 7. Dupa aprox 5 minute se adaugă ceapa verde alături de usturoi și ardei iute. S-ar putea să fie nevoie de încă o picătură de ulei.
 8. Se amestecă bine pentru 1 minut sau 2. Să aromatizeze toată mâncarea.
 9. Apoi se toarnă 1 lingură de sos de soia, oul împreună cu codițele de la ceapă tăaite. Dacă nu ai sos de soia săreaza acum mâncarea.
 10. Poftă bună!
Ou cu morcovi stir fry
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top