Now Reading
Idee pentru mic dejun – Prune la cuptor cu smochine și iaurt

Idee pentru mic dejun – Prune la cuptor cu smochine și iaurt

Dacă tot găsim prune la tot pasul eu zic să facem și ceva interesant cu ele. Date cu zahar, puse sub gril, alături de iaurt ușor acrișor, se transformă în niște delicii de vis. Și să știi că nici nu îți va lua mult, chiar dacă pare ușor complicat.

Să alegi un iaurt bun, gras, de preferabil grecesc și să nu îți faci o grijă dacă nu ai smochine, merge și fără. Acum, eu am niște fulgi de ovăz cu semințe și fructe deshidrate și… o tonă de zahăr. Chiar recent am început să mă uit mult mai atent pe spatele unor produse pe care le consideram sănătoase. Deci îți recomand niște fulgi de ovăz clasici, sau niște fulgi de porumb fără zahăr adăugat. De ce? Pai avem smochine, prune care nu sunt sărace în zahăr, unde mai punem că mai turnăm și puțină miere.

Dar acum să trecem la lucruri cu adevărat importante: cum se face minunăția asta. Simplu. Pentru 2 persoane iei 2 prune și le tai în jumate pe lungime, cam cum ai face un avocado. Sau le rupi cu mâna cum făceai în copilărie.   Apoi te chinui puțin să scoți sâmburele dintr-o jumate, le presori cu puțin zahăr și le dai la cuptor la gril (flacără de deasupra). Le lași cam 10 minute până când se înmoaie și capată o culoare frumoasă pe deasupra.

Între timp se întinde pe o farfurie iaurtul grecesc. Se taie o smochină in 4 sau 6, după cum poftești. Se poate și curăța de coajă, mie îmi place să le mănânc cu. Le aranjezi frumos pe iaurt, pui și prunele făcute, arunci niste ovăz pentru textură și stropești totul cu puțină miere. 

Poftă bună să ai!

See Also

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top