Now Reading
Idee pentru mic dejun – Omletă cu cartofi sau Tortilla de patatas

Idee pentru mic dejun – Omletă cu cartofi sau Tortilla de patatas

Rețeta e spaniolă, dar știi a ce are gust? A zile de duminica. A cartofi prăjiți făcuți de bunica la țară, jumate arși, jumate fierți,  cu ouă jumări pe deasupra, că nici aia nu era omletă. Cu siguranță găsești prin casă cartofi, ouă și ceapă. Pentru ca doar atât ai nevoie pentru a face omlețica asta; care este cea mai sățioasă omletă din totdeauna (ever). Mă jur!

Dar ca orice rețetă simplă trebuie să ai grijă. Ingrediente puține, metoda ușoră dar mare grijă să ai să nu prăjești prea tare ceapa. Să o arzi mă refer. Că dacă cumva faci asta, ai pierdut bunătate de omletă, că va fi amară și vai de ea. Să ai grijă și la feliile de cartofi, daca le tai grosuțe vor rămâne tari și bune de nimic, ori se vor face prea crocante și iar nu-i bine. Foc domol, felii subțiri și răbdare, cam asta e rețeta de succes.

Pentru 4 -6 persoane ai nevoie de:

 • 500- 600 grame de cartofi – eu am folosit 3 cartofi mari
 • ulei din plin (cam 200 ml)
 • sare, piper
 • 1 ceapă mare – dar nu uriașă

Cum se face:

 1. Se curăță cartofii de coajă. Se taie in două pe lungime și apoi se taie feliuțe subtiri cam de juma’ de centimentru. Dacă cartoful este mare mai taie-l o data pe lungime. Feliuțele să arate ca în poze.
 2. Se taie ceapa peștisori.
 3. Se incinge uleiul în tigaie și se pun la foc mic cartofii și ceapa. Uleiul trebuie să acopere cât de cît ingredientele. Se lasă cam 10 -15 minute până când se înmoaie cartofii.
 4. Se bat ouăle bine, bine cu sare si piper. Se scurg cu o paletă cartofii și se pun fierbinți in ouă. Mixtura trebuie să fie una închegată să nu fie cumva prea mult ou.
 5. Se acoperă și se lasă cam 10 minute până când capată o culoare maronie.
 6. Se pune in tigaie și se dă la cuptor pentru 5-10 minute, până când se face. Sau se poate găti pe aragaz și să se termine sub grill pentru partea superioară!
 7. Să aveți poftă!

See Also

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top