loading

Fritata cu brocoli, usturoi și parmezanPosted by On

Când dorm prieteni la tine și vrei să faci mic dejun pentru toti poți încerca fritata cu brocoli și parmezan. E super simplă, și merge de minune cu brocoli congelat. Știu că cel proaspăt e cel mai bun, dar uneori trebuie să faci rai din ce ai.

Oricât de mult ți-ar plăcea brocoliul, să nu exagerezi cu el, că te vei trezi nu co fritata delicioasă, ci cu brocoli ținut împreună de mici firișoare de omletă. Vrei să simți și oul. Este poate la fel de important, să folosești mult usturoi. Brocoliul fără usturoi nu are sens și pe cât de mult ți-ar plăcea fritata să știi că dacă pui brocoli în ea fără minunat usturoi… va ieși destul de seacă.

Ingredientul care aduce toate astea împreună este brânza. Noi am folosit parmezan dar să știi că și un cașcaval îi face cinste. Pozele sunt făcute cu telefonul și deși nu au o calitate nemaipomenită, sunt fix de prima oară când am încercat rețeta asta.

Pentru 4 persoane ai nevoie de:

  • 8 ouă
  • cam 3-4 buchețele de brocoli (eu am folosit congelat)
  • 4 căței de usturoi
  • 1/2 linguri de ulei sau 1 cub de unt
  • 50 – 100 grame de brânză tare, după pofte

Cum se face

  1. Se bat ouăle bine cu sare și piper.
  2. Se încinge o tigaie și se adaugă brocoliul congelat. Se scurge de apa care o lasă. Cînd s-a dezghețat se adaugă o lingură de ulei. Se sotează până când prind un pic de caramelizare pe părți, la foc mare.
  3. La sfârșit se adaugă usturoiul mărunțit, un praf de sare și se mai lasă un minut.
  4. Se ung două forme cu ulei se așează brocoliul și se toarnă ouăle.
  5. Se dă la cuptor la foc mediu spre mic, să nu se ardă pe fund și după 10 minute se rade brânza pe deasupra.
  6. Se mai lasă cam 10-15 minute până când se umflă frumos.
  7. Poftă!

Mic DejunVegetarian

fritatavegetarian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *