Now Reading
Florentina – Clătite sanatoase din 3 ingrediente

Florentina – Clătite sanatoase din 3 ingrediente

Florentina este o adevarată foodie. Cred că și prima pe care am cunoscut-o. Pe lângă faptul că știe tot ce miscă, are grijă să împartă cu tine orice gustarică, bombonică sau feliuță de quiche. De la ea am gustat prima oară ciocolată 99% și tot de la ea am învățat despre despre procesul pretențios a prăjirii boabelor de cacao și ca ciocolata fără lapte nu trebuie să fie amară. Și pe lângă că îi place să mânânce, Florentinei îi și place să gătească. Sanătos și colorat, cam așa descriu eu fiecare farfurie pe care o postează și pe lângă care salivez. O găsești pe insta @florymr

Clătitele astea ale ei sunt absolut uimitoare. Pe lângă faptul că au doar 3 ingrediente (3!) sunt incredibil de gustoase. Să nu le strici cu nutella, cum am făcut eu că sunt prea delicate.

Florentina

Rețeta de azi e inspirată de syrniki și a apărut de la dorința de a mânca niște clătite mai sănătoase, dar care să nu facă deloc compromis la gust.

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 100 grame brânză proaspătă de vaci
  • 2 ouă
  • 3 linguri de ovăz (aprox 30 gr) – pentru o textură mai crunchy, înlocuiți o lingură de ovăz cu una de gris
  • un vârf de sare

Restul deja e o joacă. Adăugă toate ingredientele în blender/tocător (și dacă dorești, vanilie, scorțișoară) și vei observa că se formează o compoziție destul de grosuță, e de bine.

Încinge bine o tigaie, opțional poți adăuga un strop de ulei și apoi pune câte o lingură din compoziție și lasă-le până fac bule deasupra. Apoi le întorci și le prăjești încă un minut poate 2. O să iasă destul de micuțe, ceea e e bine, se vor prăji frumos și uniform.

See Also

Au o dulceață naturală de la brânza proaspătă, așa că de obicei le servesc cu iaurt grecesc, fructe proaspete și un pic de miere/sirop de arțar. 

Au un conținut mare de proteine de la brânză și ouă, așa că veți observa că sunt mult mai sățioase decât clătitele obișnuite. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top