Now Reading
Feta la cuptor cu mentă și miere

Feta la cuptor cu mentă și miere

Mi-e și rușine să cunosc că am atins vârsta de 27 de ani fără să încerc feta la cuptor. Am dat de ea la un revelion când un prieten a gătit jumătate de kilogram de feta cu pesto, usturoi , roșii uscate și alte minunății alături de niște creveți demențiali. Și deși sunt o mare fană a creveților, am rămas mult mai impresionată de feta la cuptor decât de ei. Cum spune și un coleg, grăsime cu grăsine, ce poate fi rau?

Nu îți trebuie multe ingrediente, dar neapărat calitative. La fel de important ca bucata de feta pe care o iei e și uleiul de măsline pe care îl vei folosi. Uleiul de măsline extravirgin este esențial. Și deasemenea să știi că nu merge cu telemea. Dacă o vei pune la cuptor ea nu se va face moale și tartinabilă, ci va deveni gumată și bună de nimic.

Ca vas poți flosi unul mic pe care să îl upli cu feta, cum am folosit eu. Sau daca ai mai multi invitați o poți face într-o tava. Pentru a avea rația perfectă între ulei și feta, trebuie sa nu lași foarte mult loc în tava. Uleiul trebuie sa fie la nivelul brânzei.

Pentru un cuplu ai nevoie de:

  • 200gr brânzî feta
  • ulei de măsline extravirgin
  • mentă proaspătă, cam 2 fire
  • 1 linguriță de miere
  • măsline

Cum se face:

  1. Se încălzește cuptorul
  2. Feta se taie felii grosuțe și se pune în vas. Se adauga ulei de măsline extravirgin cât aproape să acopere branza.
  3. Apoi, se adauga jumătate din mentă, măsline feliate și se dă la cuptor cam 20 de minute.Se scate si se pune o linguriță de miere și menta rămasă.
  4. Poftă bună!
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top