loading

Dovlecei trași în iaurtPosted by On

Dacă ai intrat măcar o dată pe Pinterest, nu se poate să nu fi văzut celebrii dovlecei la cuptor. Ideea de bază e foarte simplă. Iei dovlecelul, îl tai pe lungime, îl dai prin iaurt și pesmet cu brânză și îl bagi la cuptor. Eu am făcut mici modificări, dar trebuie să recunosc că au ieșit demențiali! Țin loc de cină, prânz, gustare… ce vrei tu! Merg foarte bine cu maioneză, un sos marinara sau, dacă preferi picant, sweet chilli. Ca de obicei, recomand pesmetul să fie făcut în cas, din pâine, îl găsesc mult mai gustos și crocant.   Dacă nu ai un robot de bucătărie, poți lua o felie și să o dai prin răzătoare.

 Pentru un cuplu ai nevoie de:

  •  3 dovlecei
  •  200 grame iaurt
  •  1 lingură ulei de măsline (opțional)
  •  iaurt
  •  50 grame brânză rasă (eu am folosit cașcaval)
  •  1/2  linguirta busuoic
  •  1/2 oregano
  •  sare, piper

  Instrucțiuni:

  1.  Se iau dovleceii și se taie pe lungime. Întâi în jumătăți, apoi fiecare jumătate în 4. Dacă sunt prea groase, mai repetați procesul. Dacă lungimea e prea mare, se taie feliuțele în jumătate.
  2. Într-un bol se ameseteca iaurtul cu o lingură de ulei, sare , piper,  busuoic și oregano. Într-un platou se combină pesmetul cu brânza.
  3. Se dau feliuțele prin iaurt, se scutură bine, apoi se trec prin pesmet.
  4. Se pun într-o tavă cu hârtie de copt, puțin stropită cu ulei. Se dau la cuptor pentru aproximativ 30-45 de minute, la foc mediu. Este nevoie să le întoarceți numai o dată.

S’aveti poftă !

GustăriVegetarian

dovleceigustareiaurtvegetarian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *