loading

Cușcuș cu chorizoPosted by On

Salata de mai jos nu seamănă deloc cu cele de zi cu zi. Perfectă pentru o dimineață leneșă se face numai in 10 minute. Da, fix atât, nici un minuțel mai mult. Și să nu mai spun ca este un excelent remediu dacă ești mahmur!

Eu am servit-o alături de un ou prăjit cu gălbenușul moale. E numai bună pentru un prânz ușor sau o cină delicioasă.
Pentru supa de pui, am luat cam un sfert de cubuleț instant si l-am pus in apa care fierbe.

Pentru un cuplu ai nevoie de:

  • 3/4 cană cușcuș
  • 1 cană supa de pui/legume
  • 100 gr chorizo
  • un pumn de mazare congelată
  • 1 lingura ulei
  • sare, piper, busuioc uscat
  • 1 felie de lămâie

Instrucțiuni:

  1. Mazărea se trece printr-un jet de apă călduta pentr-un 1 minut.
  2.  Supa de pui se fierbe si se toarnă peste cușcuș împreună cu jumătate de linguriță de busuioc,sare și piper. Se lasă se se infuzeze pentru 5 minute.
  3.  Între timp, într-o tigaie se prăjește chorizoul până când devine ușsor crocant. În ultimul minut se aruncă si mazărea.
  4. Se adaugă ambele peste cușcuș împreună cu puțin ulei in care s-au prajit. Se stoarce o feliuță de lămâie și gata-i! Poftă bună!

 

Salate

chorizodejunmazareprincipalsalata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *