loading

Curry cu ciuperciPosted by On

Acesta nu este în nici un caz un curry tradițional, ci mai degrabă “ce mai ai prin frigider” curry. Și nu ai nevoie de multe, ceapa, rosie, ciuperci si iaurt, asta neluând în considerare condimentele. Dar dacă îți place mâncarea indină, sigur le găsești în a ta cămară. Dacă nu ai toate condimentele de mai jos se pot inlocui cu 2 lingurițe curry. Gustul nu va fi acelașsi, dar iese tare bun.  Eu am adăugat și un ardei gras, că tare singurel era în frigider.

Pentru un cuplu ai nevoie de:

  • 500gr ciuperci
  • 1 roșie medie
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri iaurt
  • 1/2 linguriță ghimbir măcinat sau proaspăt
  • 1 linguriță tumeric (curcuma)
  • 1 linguriță chimen (de preferabil măcinat)
  • 1 linguriță chilli (sau după gust)
  • 1 lingurița coriandru măcinat
  • 1/2 linguriță garam masala (opțional)
  • sare, piper, apă
  • 2 linguri de ulei

Instrucțiuni:

  1.  Se taie ceapa julienne, iar roșia se face pastă cu ajutorul blenederului. Se încinge uleiul și se prajește ceapa la foc mediu împreuna cu un vârf de sare.
  2. Când ceapa se înmoaie, dupa 5 minute si capată o culoare ușor maronie se adaugă usturoiul pisat, și toate condimentele  si se amestecă bine.
  3. Imediat se adaugă și ciupercile taite bucăți mari, roșia și se lasă cateva minute, amestecând frecvent.
  4.  Se adaugă cam un sfert de cană cu apa si se lasă cam 5 minute. Se adaugă iaurtul și se mai lasă câteva minute, aproximativ tot 5.
  5. Poftă bună s’aveți!

Vegetarian

ciupercicurryindianprincipaltumericvegetarian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *