loading

Crispy chili beefPosted by On

Crispy chili beef: un deliciu chinezesc care nu te va ține mult timp în bucătărie. Merge extrem de bine lângă orez simplu fiert, sau prăjit cu ou. Pentru rețeta asta am folosit spată de vită, dar sunt sigură că ar merge la fel de bine și cu mușchi sau vrăbioară. În schimb, nu recomand pieptul, deoarece are tendința de a deveni foarte ațos când este prăjit.

Pentru 4 prieteni ai nevoie de:

  •   200g spată de vită
  •  4 linguri amidon
  •  150 ml ulei
  •  1 cățel de usturoi
  •  1-2 cm ghimbir
  •  sos de soia
  •  sos “sweet chilli”
  •  ceapă verde
  •  susan

Instrucțiuni:

  1.  Se taie carnea fâșii subțiri, aprox. 2 cm lățime. Într-un bol se amestecă cu amidonul, până când este acoperită.
  2.  Într-o tigaie (sau ceaun) se prăjește vita în uleiul inchins pentru 2 -3 minute.
  3.  Într-o lingură de ulei se prăjește usturoiul, ghimbirul și ceapa. Într-un castron se amestecă sosul de soia cu cel de chilli, și cu 2 linguri de apa. Se adaugă în tigaie alături de vită și se amestecă până când sosul învelește fiecare bucățica.
  4. Se decorează cu susan și se împarte cu prieteni dragi!

Pentru un plus de gust se poate adăuga o linguriță de ketchup în sos. Deasemenea, înainte de a praji vita, scuturați excesul de amidon!

 

Principale

asiaticprincipalsoiavita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *