Now Reading
Creveți în Singapore chili sauce

Știu că poate suna pretențios, dar creveții ăștia sunt masa la care regurg mereu cand sunt obosită, mi-e pofta de ceva super bun, dar nici nu vreau sa mănânc în oraș. Tradițional, acest sos de chili în stil Singapore (cred că asta ar fi traducerea corectă) se servește peste crabi, și mai exact unul de proporții generoase. Eu cred că ar merge la fel de bine și peste racii noștrii dacă nu ar fi așa de greu de găsit. Și știu că sunt cei congelați, dar 70 de lei pentru 4 raci este o sumă exorbitantă din punctul meu de vedere, având în vedere că racul este autohton.

Revenind la minunatul sos. Am dat din întâmplare peste el, când mă uitam fără noimă pe youtube. Ceea ce m-a surprins cel mai tare este cât de simplu e. Poate m-a impresionat că sosul se face cu ketchup. Dap, ket-chup. Pe lângă el ai nevoie de chili, ceapă, usturoi, apă, puțin zahăr și gălbenuș de ou să îl îngroși. Poți folosi și amindon bineînțeles, dar textura devine una mult mai decadentă cu ou. Pentru a intensifica gustul umami, dacă ai pasta de fasole fermentată, sau miso pe poți adauga la început pentru a da sosului mai multe nivele de aromă. Dar nu e musai.

Cel mai imortant pentru sosul acesta este că nu trebuie să te zgârcești cu el. Trebuie să fie din plin, să înmoi orezul în el cum înmoi pâinea în salata de roșii.

S-ar putea să vi se pară nițel cam mult un gălbenuș pentru un sos în doi. Pune jumătate din el, gustă și vezi după dacă dorești și restul.

See Also

Pentru două persoane ai nevoie de:

 • 225 de creveți congelati
 • 2-3 linguri de ketchup
 • 4 căței de usturoi
 • cam 2 feliuțe de ghimbir proaspăt tocat mărunt
 • 1/2 lingurință de chili pudra (după preferință)
 • 1 lingurință de zahăr
 • 1 gălbenuș de ou
 • 1/2 linguriță de pasta miso
 • sare

Cum se face:

 1. Se încing 2 linguri de ulei și se prăjesc creveții câteva minute aprox 3 dacă sunt decongelați. Eu îi pun direct congelați, fiind prefierți și îi las până când se încovoaie frumos aprox 5 minute la foc mediu. Scurg apa care o lasă ca să nu îi fierb în ea.
 2. Se pun creveții pe o farfurie și se încing alte 2 linguri de ulei. La foc mediu se aromatizează uleiul cu usturoiul pisat, ghimbir, chili și pasta miso dacă o ai.
 3. Într-un castron se amestecă 2-3 linguri de ketchup cu 200 ml de apă
 4. După 1 minut, când usturoiul devine translucid și abia prinde culoare se pune amestecul de mai sus.
 5. Se lasă pe foc tot 1 minut după care se pun creveții. După un alt minut se ia de pe foc.
 6. Se ia o linguriță de sos și se amestecă cu gălbenușul de ou, apoi se toarnă puțin câte puțin în sos amestecându-se bine.
 7. Pofta bună!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top