Now Reading
Crăciun fericit!

Crăciun fericit!

Anul acesta m-am decis să nu mă duc acasă de Crăciun. M-am decis să îmi petrec Crăciunul cu prietenii.

Nu cred că trebuie să vă explic de ce nu m-am dus acasă. Îmi iubesc părinții și este o bucurie să îmi vad bunica, dar nu în Decembrie. Entuziasmul sărbătorilor combinat cu cel al venirii mele acasă generează un soi de reacție foarte ciudata. Parcă ei nu pot sta locului dacă nu mă îndopă cu mâncare. Și eu nu sunt o persoană care să refuze salata beouf a lui mama cu un colț de pâine proaspătă și un ceai de tei cu 3 lingurițe de zahăr în el. Da da, 3! La 200 de ml. Ce mă amuză și mai tare este că îmi amintesc cum se oftica (da’ pot spune ca aia nu era enervare sau supărare, clar se oftica) când mă duceam după pâine și mâncam ambele colțuri până acasă. Acum vă jur că ea se oferă să îmi taie colțurile de la toate pâinile din casă. Și îl mai și ceartă pe tata dacă le rupe “că’s pentru fată”. Și tata spune replica lui de baza ” ‘ Ai duti tu!” în timp ce caută o pâine deja tăiată.

După cum spuneam înainte să depăn aminitiri ca o mică bunică, anul acesta mi-am întârziat vizita acasă și am făcut o masă cu alți prieteni “rebeli”. Cu cât de apropii de 30 de ani, cuvânt rebel înseamnă cu totul altceva. Nu m-am putut abține și am luat un set de farfurii. În timp ce îl cumpăram deja mă vedeam eu în locul mamei refuzând să scot setul bun. Mă uitam la farfuriile alea frumoase, toate pereche și mai că l-aș fi pus în vitrină. Dacă aș avea una.

Cu ce-am început

Nu am făcut salată beof si nici cea de vinete. Nu am făcut clasica salată de icre a lui mami. Nu am pregătit nimic, ci am construit o farfurioară mică din două lucruri care le-am descoperit anul aceasta și care au fost dragoste la prima înghițitură.

Somon ținut în sare cu ouă brule si ulei de trufe

Dacă mă urmărești pe instagram poate știi de noua mea obsesie cu ouăle brulee. O să le pun în vacanța asta pe sub capac. Sunt ouă fierte pe care le-am presărat cu zahăr. Acesta din urmă l-am caramelizat și am pus o picătură de ulei de trufe. Somonul l-am ținut sub un pat de sare 2 zile. Mie îmi palce să îl mănânc asa gol dar am pus și o feliuță de pâine sub.

Partea cea mai bună este că e al naibii de ușor să faci apetritivul asta și merge de minune oricând. Oricând! Nimeni nu a strâmbat din nas, nu a rămas în farfurii mă declar absolut mulțumită.

Ce a urmat

Eu nu mânânc sarmale. Știu știu, ar trebui să mi se revoce cetățenia și să fiu aruncată la lupi. Dar pur și simplu mie nu îmi plac. Așa ca Marius cu Cristina (brunetă) si Alexandra(blondă) s-au pus pe treabă și au făcut o mică oală de sarmale. Mi-e greu să spun asta, dar cred că asta aduce cel mai tare a magie de Crăciun. Oameni bucătărind. (Încă învăț să fac poze decente cu aparatul.)

Pentru mine am fript un pui întreg. Pe care l-am împărțit să nu vă speriați. L-am dat cu portocală și pastă de ardei iute și l-am pus în picioare la cuptor. 40 de minute.

Am pus și de o mămăligă clasică. O salată de varză murată făcută tot de Marius. Eu am făcut o salată de crudități – morcov, ridiche albă și sfeclă cu o vinagretă cu ulei de susan, sos de pește, zahăr. Lăsată jumătate de oră la frgider. Plus o salată cu couscous, roșii, pătrunjel și telemea.

Câte puțin din toate, nimic foarte gândit nimic foarte aranjat așa cum ar trebui să arate o masă de Crăciun. Veselă și nu foarte pregătită.

Pot spune că a fost un Crăciun reușit. Cu o masă veselă cu prieteni dragi râzând, cu phare pline și shot-uri de pălincă. Cu povești în jurul mesei, depănare de amintiri și mâncat puțin cam mult. Nu am făcut un photo session, nici nu am stat mai tot timpul cu apartul în mână dar

Nu zic ca la anul să faceți ca mine, dar eu zic să îți iei o mână de prieteni și să o pui la masă. Crăciun fericit!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Scroll To Top